torsdag 26 februari 2009

Svar till Karin Jonsson

Payback har postat tre inlägg i debatten kring Topside MC och kriminella mc-gäng:
http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=2418395&entry=4884332

1. MC-klubbarna är inte kriminella och har heller aldrig varit så. Den kriminalitet som existerar inom mc-miljön är helt och hållet en fråga om enskilda individers kriminalitet. Det är alltså enskilda personer precis som det finns olika individer inom golfklubbarna, Rotary, scoutrörelsen eller religiösa samfund som begår kriminella handlingar. Och du skulle väl aldrig drömma om att exempelvis gå till samma överdrift, ifall två individer inom en golfklubb blir fällda för skattebrott eller bokföringsbrott, och kalla föreningen för en kriminell golfklubb, eller?Med vetskap om detta förhållande är det också väldigt enkelt att försvara mc-klubbarna.För ytterligare belägg för min sak:Gå in på nättidningen Payback:s hemsida och läs artikeln "Sanningen om bikerkriminaliteten."

2. Jag förstår på tidsmellanskillnaden mellan mitt inlägg och ditt svar (10 minuter) att du vill leva med dina fördomar och förutfattade meningar, och inte tillägna dig ny information som pekar i annan riktning. De undersökningar jag hänvisar till är från Brå och Sveriges radio vilka väl knappast kan beskyllas för partiskhet,eller? Jag vet inte var vare sig du eller signaturen Owe har fått era ”insiderkunskaper” ifrån angående mc-klubbar och deras kriminalitet. Det enda jag kan säga är att era uttalanden låter som ett eko av polisens. Var är de statistiska bevisen för era påståenden? Enligt svenska rättsprinciper är alla oskyldiga till dess deras skuld bevisats? Vad gör att ni anser er ha rätt att ostaffat kalla någon eller några kriminella utan att förete bevis för detta påstående?

3. Såsom ytterligare svar till Karin Jonsson vill jag bara säga: Det finns knappast några mc-klubbar som kör så mycket motorcykel som Hells Angels och Bandidos.De representerar sin klubb på många utländska evenemang och är i övrigt runt i Sverige väldigt mycket på olika klubbfester m.m.Detta är ju något som också polisen aktar sig för att prata om då det skulle kunna ge en helt annan bild av klubbarna och få polisväsendets resurser att avsevärt sjunka då hotbilderna visar sig vara sagoboksillustrationer blott.

Vill du inte ta till dig nättidningen Payback:s statistik så läs Brå rapport 2008:22, där de också fastslår att mc-kriminaliteten är grovt överskattad såsom företeelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar