söndag 26 juli 2009

Svar på Lars Stjernkvists mc-klubbsangrepp!

Som en kommentar till artikeln: 26/7 " Signerat Lars Stjernkvist Skärp kampen mot MC-gängen" http://www.skd.se/article/20090725/SIGNERAT001/480046286/1061/OPINION/*/267-signerat-lars-stjernkvistskarp-kampenmot-mc-gangen kommenterar Payback såsom följer:

Två saker innan vi går in på själva kommenterandet kring artikeln:
1. Har ni lagt märke till hur många tidningar som på sistone har plockat bort kommentarsfunktionen kring artiklar som berör mc-klubbar?
2. I både arbetsmaterialet kring Södertörns polisprojekt mot kriminella gäng såväl som i slutdokumentet kring Rikspolisstyrelsens mobilisering mot grov organiserad brottslighet stadgas att Polisen skall ha en medveten mediestrategi att propagera mot gängen i medier. Nedanstående artikel från en politiker kan ses som början på denna strategi. Nättidningen Paybacks roll kommer därmed att få en allt viktigare roll då den utgör den yttersta försvarsbastiljonen mot dessa kommande mediaangrepp. Båda de ovanstående skrivelserna, Rikspolisstyrelsens såväl som Södertörns kommer att nagelfaras i Nättidningen Paybacks kommande nummer 3!

Över till artikelkommentaren: Lars Stjernkvist sällar sig nu till en föga berömvärd skara bestående av bland annat Siw Persson, Lasse Wierup, Peter Tjäder, Sven Albihn, Bertil Claesson, Fredrik Gårdare, Tommy Andersson med flera som har eller försöker göra sig en karriär genom att gå över mc-klubbarnas lik. Genom att anamma polisens propagandastrategi med att kasta svepande, obevisade anklagelser mot en subkultur, som inte ges möjligheter till replik eller genmäle, försöker han vinna billiga poäng och större aktning i ett försök att återvinna förlorad politisk makt på riksplanet. Vad är då hans yttersta syfte och motiv till denna smutskastningskampanj? Ja, det kan ju finnas många men det som först och främst slår en är ju att socialdemokraternas partiledare, Mona Sahlin, sitter på en väldigt ranglig stol. Belackarna i hennes fall är många och skulle sossarna misslyckas med att återta regeringsmakten vid nästa val lär hon nog få se sig om efter nya arbetsuppgifter exempelvis då på Toblerone eller ett kreditkortsföretag. Två olika arbetsuppgifter hon inte saknar personlig erfarenhet ifrån! Då naturliga ersättare saknas kanske Stjernkvist satsar på en storstilad politisk comeback och vill fatta rodret på den tunga sosseskutan?!

Nåväl. Lasse Stejernkvist berömmer Siw Perssons kamp mot mc-klubbarna på 90-talet och ångrar att han och samhället inte bättre lyssnade och vidtog åtgärder mot klubbarna. Vad Stjernkvist glömmer att meddela, och som har enorm betydelse i sammanhanget, är att Siw Persson några år senare började anklaga polis och åklagare för att hysa identiska mordplaner emot henne och därefter tvingades avgå från alla sina politiska positioner. Med andra ord, riktade hon samma obevisade och paranoida anklagelser mot polis och åklagare som hon tidigare riktat mot mc-klubbarna. För var och en som vid den tiden besatt en hjärna blev det då uppenbart att allt var ett häftigt anfall med paranoida förtecken varför också allt hon sagt begravdes i djupa och välförtjänt undangömda skammens källararkiv för att inte förrän nu öppnas igen.

Stjernkvist anför att mc-klubbarna "provocerar och utmanar samhället på ett sätt som andra brottslingar inte gör. "Normala" tjuvar och banditer gömmer sig när polisen kommer, Hells Angels skaffar sig ett klubbhus, sätter upp en skylt och tar på sig västar som visar tillhörigheten." Ja, varför tror du mc-klubbarna gör så, Lasse? Jo, för att de inte har någonting att dölja. Mc-klubbarna är inte kriminella. Enskilda individer inom miljön begår brottsliga handlingar där profiten aldrig tillfaller klubbarna: http://www.payback.name/#bikerkriminaliteten Därför är inte mc-västar någon form av provokation utan bara ett kultureget uttryckssätt!

Stjernkvist skriver också om mobiliseringen mot mc-klubbarna och att arbetet måste lyckas ty alternativet är förskräckande. Återigen anammas polistaktiken rakt upp och ner: Måla upp skräckbilder som inget har med verkligheten att göra. Alla de internationella klubbarna har varit verksamma under många fler decennier än i Sverige, exempelvis i USA, Tyskland, Holland och Danmark och ingetdera landet har de där genomfört någon samhällsomstörtning eller på något annat sätt hotat själva samhället eller dess system. Så allt Stjernkvists skrivande är bara ett tragiskt försök att uppmåla ett skräckscenario och skapa en masspsykos kring mc-klubbarna för att få allmänheten att, likt på 80-talet, se en ubåt varhelst man ser. I mc-klubbarnas fall skall man istället luras att se en kriminell, patologisk, frontallobsskadad mentalpatient. Men detta är en lögnbild utan förankring i verkligheten. Vi är inte de vi utmålas att se. MC-klubbarna är vare sig kriminella eller systemhotande vilket följande skrivelse rent logiskt också visar: http://www.payback.name/#MC-Gäng

Historien kommer att ge osss rätt. Såsom historien bevisade att judarna verkligen var utsatt för förintelse och massmord. Frågan är bara vilka övergrepp som har ägt rum innan dess eller om allmänhet, journalister med flera grupper förmått vakna i tid, öppnat ögonen och gått i strid på mc-kulturens sida, mot våra förföljare och belackare, och nedkämpat våra man- och röststarka fiender?

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. bra skrivet...

    Stjernkvist ska få en "pekbok" av mig med bilder på olika sorters "bantiter o tjuvar" och i slutet kan de va en bild på en politiker med förklaringen att dom värsta skurkarna sitter högst upp!

    SvaraRadera
  2. Politiker som lever på skattebetalanas pengar, höjer sina egna bidrag varje år med hänvisning till näringslivet, bygger partihus med bidrag, tar på sej politiska batchar, håller torgmöte, srtiftar lagar , skattefuskar, betalar inga ingentv-licens på ett nästan organiserat sätt....

    SvaraRadera