lördag 29 augusti 2009

Historien lär oss att restriktioner förmeras! Om väst, tatueringsförbud och siliconbröst.

Historien lär oss att sanktioner och restriktioner som införs i syfte att stävja en företeelse i samband med en gruppering därefter kommer att förmeras, användas och riktas om mot andra misshagliga grupper och företeelser. Påfundet att förbjuda västar på krogen utvidgas nu till att hindra människor med tatueringar att komma in på nattklubbar.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=514098

Vilka företeelser kommer att förbjudas nästa gång? Piercingar? Siliconförstorade bröst? Här har vi en företeelse som säkert kan komma i rampljuset och där åtminstone dörrvakter kan tänkas bli varma förespråkare för ett förbud. För hur vet man om ett par stora bröst är naturliga eller förstorade? Genom att klämma på dom, vilket nog en hel del dörrvakter kan tänkas se som en trevlig liten arbetsförmån.

Så alla människor, bikerälskare eller ej, borde sluta upp på mc-kulturens sida och bekämpa företeelsen att kläder, kroppsutsmyckningar med flera eller andra åtskiljande skall fungera som en anledning att utestänga grupper från olika inrättningar. För detta är i högsta grad diskriminerande åtgärder som i förlängningen kan tänkas riktas mot allt och alla, under olika förespeglingar.

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. Ja det är diskriminering.
    Blev riktigt förbannad när jag läste kommentarerna där på gp's artikel.
    Att det finns folk som tycker det är kriminella och ointelligenta människor som tatuerar sig.
    Obildat.

    SvaraRadera
  2. de är ju synd för krogägarna, är inte det så att nästan 6 av 10 krogbesökare är tatuerade idag.
    Dessutom trodde jag att man inte fick bli avvisad från en krog pga hudfärg.

    SvaraRadera