fredag 27 februari 2009

Svar till Rättsråttan!

Såsom svar på svar, snitsig svenska (not), till Rättsråttan http://rattsrattan.wordpress.com/2009/01/11/gangen-tar-over-sverige/#comment-250 skrev Payback:

Jag förstår att du har fullt förtroende för rättsväsendet som jobbar inom det, men bikers har av naturliga orsaker inte detsamma förtroende. Detta bygger delvis på kulturskillnader. För det första tar man inom bikerkulturen,av tradition, hand om sina egna affärer utan att blanda in myndigheter.
Rättsväsendet i övrigt har sedan länge förföljt och trakasserat enskilda bikers såväl som klubbar.Via ideliga fordonskontroller, drogtester, legitmations- och körkortskontroller ,kroppsvisitationer,registreringar av namn på fordons alla passagerare, filmande och fotograferingar av fordonspassagerare, husrannsakningar, razzior m.m. har förtroendet för länge sedan tangerat botten.När sedan speciella lagar gör att man riskerar att straffas hårdare än vanligt folk på grund av en icke bevisad tillhörighet till sk. kriminell organisation så lär det bli svårt att någonsin återställa förtroendet för rättsväsende och myndigheter bland bikers.

Jag anser det vara rätt att med våld ta det som man anser vara ens eget. Det är bikerns sätt att "taking care of business." Åker man fast tar man också sitt straff. Men, och det är kärnan i resonemanget,människor skall betala det de är skyldiga annars får de också ta konsekvenserna! Det blir inte frågan om någon utvidgning av detta begrepp.Man "tar inget mer sen." Detta är frågan om ett isolerat hedersbegrepp, att man gör rätt för sig.En inställning som saknas i övriga samhället idag och som vi som nation hade mått bra av att äga i ett betydligt större mått.

Vad säger det om mc-klubbarna, att de anser det ok att enskilda medlemmar begår kriminella gärningar? Jo, att mc-klubbarna, och de individer som är medlemmar, är oerhört vidsynta och toleranta gentemot andra! Betydligt mer än inom samhället i stort som har en allt mer accelererande tendens att ta avstånd mot och stöta bort allt avvikande. I bikerkulturen är det viktiga vem du är som person, vad du står för, om du ställer upp för klubben och dina bröder m.m. Vad du gör på din fritid eller hur du drar in pengar är inget klubben lägger sig i så länge det inte återverkar på klubben.

Jag skulle vilja bolla tillbaks bollen och fråga dig: Tycker du det är korrekt att ta urin- och blodprov;utföra fordonskontroller och körkortskontroller ibland flera gånger dagligen av personer bara för de tillhör en stigmatiserad mc-klubb? Tycker du det är korrekt att kontrollera, registrera och fotografera alla personer i ett sällskap, eller i en bil, bara för att man vill besöka en annan klubbs fest? Fiins det verkligen lagstöd för detta? Att göra kontroller så frekvent? Att regisrera personer bara för att de går på fest? Och var,inom vilka lagparagrafer, finns isåfall detta lagstöd?

Peter Schjerva/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar