fredag 4 september 2009

Är Rikspolisstyrelsens mål att förklara landets samtliga bikerklubbar för kriminella?

Som ett svar på olika inlägg kring artikeln: "Hells Angels till mc-träff i Björkvik" http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.466950?articleRenderMode=article_full_discussion postade Payback nedanstående inlägg:

Att styra upp en oregerlig etablering av klubbar som inte är seriösa, exempelvis saknar hojar är ett initiativ som polis och allmänhet borde vara tacksamma för, då det rensat bort rötägg.Det innebär att visa stil, klass och ta ansvar för kulturens överlevnad. Att även detta handlingssätt nu misstänkliggörs visar bara vilken nivå stigmatiseringen av bikerkulturen nu nått. Rotary- och Frimurarorden accepterar inte heller vilka medlemmar som. Det är inget konstigt med det och framförallt är det var och en kulturs ensak då det inte spiller över på någon annan.

Vad gäller utsagan att modellen skulle vara styrd av Hells Angels är detta djupt felaktigt. Hells Angels ingår såsom en klubb, bland de flesta andra, i denna modellen. Tilläggas bör här att de flesta av landets ryggmärkesklubbar är anslutna till Sverigemodellen varför den näppeligen kan användas som ett verktyg att misstänkliggöra enskilda klubbar om inte Rikskriminalpolisen och landets övriga Polismyndigheter är beredd att förklara "alla" landets mc-klubbar för kriminella!?

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar