fredag 4 september 2009

En medlem i den kriminella svenska poliskåren fast för dataintrång!

Som en kommentar till artikeln: Polis läckte uppgifter till misstänkt" http://op.se/ettan/lokalt/1.1327340 kommenterar Payback som följer:

En kvinnlig polis, som enligt uppgift är fullvärdig polisman i den kriminella svenska poliskåren, har berättat för en person som varit föremål för spaning om detta faktum samt dessutom visat honom interna spaningsbilder:

"Hon har under drygt ett års tid, 2007–2008, gjort 202 dataintrång för att söka information om den man som Östersundspolisen spanade på.
Dessutom har polisen enligt åtalet vid fyra tillfällen lämnat ut uppgifter till den aktuella mannen, som är en kamrat.
Hon har visat honom de bilder Östersundspolisen tog, berättat att spaning pågick, berättat att polisen hade fått tips om att mannen försökte skaffa en lokal, samt tagit med uppgifter till kamraten från en häktad person".

Åklagaren har såväl muntlig som skriftlig dokumentering över poliskvinnans skuld, däribland inspelade telefonsamtal mellan poliskvinnan och personen som varit föremål för spaningsinsatser.

Ytterligare en artikel påvisande hur artiklarna i media sett ut om förhållandet varit det motsatta. Exempel på god journalistik, eller inte?

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar