måndag 14 september 2009

Landshövdingar och Länspolismästare bildar samhällsråd!

Apropå artiklarna: "Landshövdingar och polischefer mot mc-gängen" http://nwt.se/article583169.ece och "Landshövdingar och polischefer kraftsamlar mot organiserad brottslighet" http://www.dalanyheter.se/index.php?option=com_content&view=article&id=10859:landshoevdingar-och-polischefer-kraftsamlar-mot-organiserad-brottslighet&catid=48&Itemid=300027

Landshövdingarna och Länspolismästare i Örebro, Värmland och Dalarnas Län bildar ett samhällsråd! Detta uppges skola "bidra till att myndigheter, näringsliv, kommuner och ideella organisationer samarbetar med polisen. – Vi behöver hjälp från övriga samhället, säger Dalarnas länspolismästare Sten-Olov Hellberg".

"De vill forma ett nytt arbetssätt där allt fler deltar i samverkan med polisen"..Polisen skall stå för det rent operativa arbetet medan Samhällsrådet ska medverka genom att främst diskutera strategier och prioritera inriktningen.

"Länspolismästare Dan Persson är nöjd.
– Hells Angels-härvan är ett exempel på hur bra resultatet kan bli, säger han...
– Men vi måste få information och hjälp från olika håll. Som att kommunerna har tillsyn, ger tillstånd och har förköpsrätter".

Hur bra blev egentligen den stort upphaussade HA-härvan med Karlstad som centrum? Ja, du Dan Persson, det är fortfarande ingen som vet! Ty inga domar är ännu fällda då rättegångarna forfarande inte inletts! Så hur kan du då som varande Länspolismästare sitta och bedöma aktionen såsom en framgång? Det är som med allt annat som berör mc-klubbar bara en akt av demonisering utan bevis. Väldigt övertydligt dock denna gång för den som vill se världen som den är!

Vad som är än mer oroväckande är att nu går länsvisa organisationer samman samt lockas näringsliv och vanliga föreningar att förena sig, med polisen i deras korståg mot mc-kulturen. Strategier och inriktning skall planeras län för län och på kommunal nivå skall tillsyn, tillstånd och förköpsrätter styras upp. Och, folk tror fortfarande att vi bikers är paranoida!?

"It's gettin' dark, too dark for me to see, I feel like I'm knockin' on heavens door" citat från Bob Dylans "Knocking on heavens door"

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte hur de kan kalla hela denna razzia för Hells Angels härvan? Det är förvisso medlemmar det handlar om, men det är privata företag som inte har någonting med klubben att göra. Om någon spelare i FBK fuskade i sin deklaration tror jag inte tidningarna hade kallat det FBK härvan.

    SvaraRadera
  2. Håller med Anonym. Och dessutom tror jag inte de skulle skicka insatsstyrkan med automatvapen i helikoptrar, eller kört in med en murbräcka i Lövbergs Lila Arena. Men vem vet...

    SvaraRadera