fredag 11 september 2009

NWT gör sig skyldig till Uppvigling och Hets mot folkgrupp!

Nya Wermlands-Tidningen och dess reporter Karin Sidenvall fortsätter oförtrutet sitt korståg mot Outbreak MC: "Hells Angels-anknuten klubb vräkt" http://www.nwt.se/arvika/article582471.ece Inte nog med att tidningen underlåtit att publicera genmäle, ursäkt och rättelse på begäran av Payback och Outbreak MC: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/svar-paa-foertal-fraan-nya-wermlands-tidningen-nwt-315077
De förvägrade även signaturen "Killingen" http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/akt-ii-i-fallet-med-nwt-karin-sidenvall-och-outbreak-mc-315961 att få delge sina åsikter i fallet.

NWT skriver nu: "Företagaren trotsade kommunledningen och hyrde ut en lokal i sin privata fastighet till ledaren för Outbreak Mc...Några dagar senare hade koncernledningen ett möte med företagaren. – Och nu är kontraktet brutet, säger regionchefen till Arvika Nyheter".

Ett händelseförlopp som aldrig ägt rum utan NWT:s hetsjakt och skriverier i frågan. Hade en vräkning på dessa premisser drabbat något annat än en mc-klubb hade journalister och debattörer trampat varandra på hälarna i ivern att få stå längst fram och vråla om Uppvigling och Hets mot folkgrupp! Men alls icke när det gäller människors favoritmobbinggrupp: Bikers!

Artikeln fortsätter: "Förra sommaren anmäldes fyra män med anknytning till klubben för grov misshandel på en krogägare. Det fanns flera vittnen. Men krogägaren själv ville inte medverka".

Jag citerar 14:e paragrafen i "Etiska regelr för press, radio och tv": "Tänk på att en person, misstänkt för brott, i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger". Föreligger en fällande dom? Nej, förundersökningen är nedlagd då brott ej kunnat påvisas!
Gör sig då NWT och dess reporter Karin Sidenvall sig skyldig till att inte iakktta lagens mening och då samtidigt bryta mot de pressetiska reglernas föreskrift att betrakta alla såsom oskyldiga till en fällande dom föreligger? Ja, utan tvivel!
Innebär då detta i förlängningen att tidningen uppvisar ett sällsynt mått av bristande moral? Ja, tvivelsförutan!

Från HellNews rapporteras idag att renoveringen och utbyggnaden av Helvetet med en tionde och nedersta krets, för särskilt förtjänta och illvilliga personer och organisationer framgångsrikt avslutats med hjälp av frikostiga Rot-avdrag. Denna nedersta krets är reserverad för de som orättfärdigt utpekar och förföljer bikerkulturen och dess företrädare. Såsom första livstidsmedlem, eller liv kanske är ett felaktigt ord i sammanhanget då en plats i Helvetet kan reserveras men inte tagas i bruk under någon eller någots livstid, är NWT invald.
- Må de brinna länge och omsorgsfullt i Helvetets allra varmaste eldar, uttalar Helvetets exekutiva presschef, Helvetia Infernalia, i dagens pressmeddelande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar