onsdag 2 september 2009

BU för NT, hurra för Marielundsgymnasiets rektor i Norrköping!

Som en kommentar till artikeln:
http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5488471
uttalar Payback följande:

"den kriminella mc-klubbens etablering" och "- De kommer även fortsättningsvis att få sina inkomster från brottslighet" är bara några av de påhopp som MC Norrköping, f.d Topside MC, utsätts för i den länkade artikeln. Även här gör media felet att inte genast ställa polisen till svars för uttalandet och avkräva honom bevis för dessa påståenden. Vilka exakta brott har polisen lyckats leda tillbaka till MC Norrköping och bevisat att de beslutats och utförts gemensamt av klubben? Inga alls, nej. Men ställer journalisten dessa, för kritiskt tänkande människor, helt självklara frågorna? Nej, så klart inte.

Vad gör då Petronella Uebel, journalisten bakom artikeln, istället? Hon går rakt på rektorn för Marielundsgymnasiet, Åsa Ridne, och ställer henne mot väggen.
Under rubriken: "Rektor ser inte problem" svarar Åsa Ridne att gymnasiets flytt till nyår inte har något med mc-klubben att göra. Hon ser inget problem med att skolan har en kriminell mc-klubb (journalistens ordval) tvärs över gatan. "Beslutet togs innan jag läste i NT att de skulle flytta dit"- Vi har kriminalitet omkring oss överallt. Jag förutsätter att polisen ingriper om det skulle uppstå något".

Så istället för att ställa polisen mot vägen och avkräva honom svar väljer journalisten att ställa en lika oförstående som oskyldig rektor mot väggen. Att följa husses vittring är det nya och populära sällskapsspelet inom en alltför vindkänslig journalistkår.

All heder åt rektor Åsa Ridne som däremot rakryggat står upp och vägrar ledas in i den fälla som journalisten, på polisens uppdrag, så klumpigt riggat. Det hade varit lätt och bekvämt för henne att spela med och förmodligen gjort hennes liv mycket enklare, men inte då! Hon visar på att det trots allt finns hopp. Det finns folk med integritet och civilkurage intakt som förmår stå upp emot övermaktens påtryckningar och press. Lär av detta journalister: Det går att verka på egen hand. Det går att ha åsikter som går tvärtemot och även att hålla fast vid dom!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar