fredag 29 maj 2009

Efterbliven artikel anklagar mc-gäng för att rekrytera förståndshandikappade!

Som svar på artikeln: "Kriminella gäng rekryterar efterblivna"
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/235897-kriminella-gang-rekryterar-efterbli?postingId=236555 postade Payback följande kommentar:

Begreppet kopplingar används i allt mer desperata försök att binda mc-gäng till brottsliga aktiviteter de inte har med att skaffa. Ovanstående artikel är bara ett liknande försök. Ett annat exempel på samma fenomen utgjordes av artikeln: http://na.se/nyheter/2.2503/1.451554?articleRenderMode=extra_blog
Där även ett dött föremål som en motorcykel menades ha kopplingar till en mc-klubb. Var går gränsen för denna idioti och massmediala förföljelsekampanj? Har en förbrukad kondom som använts av en mc-kille också kopplingar till mc-gäng? Nej, varje tänkande människa måste ju med tvång inse att detta bara är en systematisk del i en pågående massmedial kampanj emot mc-klubbar. Å de som inte ser detta…ja, de tänker väl inte heller då!

Vad avser själva artikelns innehåll så är ju både innehåll och rubriceringen klart missvisande och sensationslystet. Mc-gäng har ju inte rekryterat någon i artikeln avsedd person. De har ju aldrig varit medlemmar och kan därför inte heller ha rekryterats. Så långt är ju detta klart och även utsagt i artikeln. Således är det bara ytterligare publicerat material avsett att stigmatisera mc-gängen ytterligare.

Vad återstår då? Jo, artikelns skrivning: ”En del av de boende här har varit kopplade till gäng och kriminella grupperingar.” Och då är vi tillbaka till kopplingar återigen och vad som kan sägas om detta fenomen: ”Anknytning till”och ”koppling till” är begrepp som helt och hållet är ihopdiktade av polisen, enbart och uteslutande i syfte att misskreditera hela bikerkulturen. För att få ett verktyg att anklaga bikerklubbar för handlingar, brott eller gärningar de överhuvudtaget inte har med att göra.

En klubb gör ingenting, planerat, beslutat och sanktionerat, tillsammans med någon klubben utomstående. I en bikerklubb är man antingen medlem, hangaround eller prospect, eller är man ingen och ingenting alls. Enbart utomstående och har som sådan ingenting med klubben och dess aktiviteter att skaffa.

Så nästa gång ni läser eller hör ”anknytning eller koppling till” så vet ni att det existerar inga sådana personer som är anknutna eller har kopplingar till en klubb. Det finns bara medlemmar, prospects, hangarounds och utomstående. Och vad utomstående gör, har självklart klubben inget som helst ansvar för!!

Vidare, är personerna hangarounds eller prospects så bör ju tidningarna beteckna dom så. Bär de bara supporttröjor eller liknande så har de vare sig koppling eller anknytning utan är blott utomstående och skall då icke nämnas i samma sammanhang som klubben. Ingen skulle väl drömma om att utpeka kungen eller Thomas Bodström såsom personer med kopplingar till Black Army efter ex.vis. ett supporterslagsmål, eller? Annars vore det lika så naturligt eftersom deras sympatier är lika kända och bägge vid tillfälle kan bära supporternålar eller liknande.”
Se även: http://www.newsdesk.se/pressroom/naettidningen-payback/document/view/roerande-begreppen-kopplingar-till-och-anknytning-till-4397

Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Om en kille med moderaternas partisymbol tryckt på sin t-shirt, eller bil för den delen, åker fast för fortkörning, tror du det skulle stå "man med "NYA MORDERATERNA kopplingar stoppad efter vannsinnesfärd" ?

    SvaraRadera