fredag 8 maj 2009

Svar till Polisman Charlie!

Som svar till polisman Charlies inläg kring artikeln: "Hells Angels ekobrott" http://www.affarsvarlden.se/hem/graddfilen/article571882.ece postade payback följande inlägg:

När det gäller bikerkriminaliteten har Nättidningen Payback sammanställt den enda heltäckande statistiken rörande bikerkriminaliteten över åren. Statistiken bygger på två, oberoende statliga utredningar som sammanställts till en faktatabell.(Brottsförebyggande Rådets och Sveriges Radios)Var och en som trots detta tvekar kan via länkar ta sig till källmaterialet och kontrollera den fulla korrektheten i siffrorna. Siffrorna påvisar just att bikerkriminaliten både är grovt överdriven samt ett resultat av enskilda individers kriminalitet som inte kan hänföras till klubbarna. I BRÅ:s undersökning vidimeras detta dessutom av Kriminalunderrättelsetjänstens egna uttalanden om att det är just kotterier inom klubbarna som tillsammans med någon medlem och/eller personer utanför mc-miljön som står för brottsligheten OCH ATT PROFITEN ALDRIG TILLFALLER KLUBBARNA! Detta är statistiska oomtvistliga fakta som polisen inte heller vare sig kunnat gå i debatt emot med faktiska bevis för motsatsen eller ens försökt argumentera emot. Detta är inte argument såsom jag anklagas för av ”Charlie” utan det utgör faktiska bevis!!

Som i detta inlägg från den alltid så anonyma polismannen, Charlie i detta fallet, som inte klarar av att stå för vem han är och vad han har för titel blir alla motargument av arten att det är så svårt att bevisa ”för att de använder sig av just lojala icke-medlemmar för att utföra brott, förutom vanliga kriminella personer.” När det inte längre går att inbilla folk att alla mc-klubbar lever på inkasso och utpressning så övergår anklagelserna i än mer svepande beskyllningar som givetvis saknar all form av substans och än mindre kan ledas i bevis. Om nu detta skall vara polisens nya sätt att inte redovisa statistiska fakta såsom stöd för sin sak att specifika mc-klubbar utgör kriminella organisationer utan hänvisa till att andra utför kriminaliteten för dom då måste polisen redovisa exakt vilka fall detta handlar om. Vad gäller
Uppgiften om att Hells Angels i Stockholm är grovt kriminella hänvisar jag till HA:s uppgifter om att inte en enda av Sveriges medlemmar sitter i fängelse. Hur kriminella kan man då vara?

Vidare, exakt vilka brott har Red & White Crew, Red Devils och X-team dömts för och där polisen lyckats i domstol bevisa att HA eller Bandidos beordrat dem till dessa brott. Inga, nej. Alltså, är det bara frågan om en ny ännu mer sofistikerad, subtil och abstrakt form av förtal som om den avsett privatpersoner ofrånkomligen lett till fällande domar för förtal. Anklagelser fodrar i ett demokratiskt samhälle att man kan förete bevis för en persons skuld annars har var och en också en grundlaggskyddad rätt att betraktas såväl som behandlas såsom oskyldig! Och detta har även polisen att rätta sig efter!

Vad gäller Scanbike och House of Pain så må det drivas av enskilda personer inom en klubb. Och? Är det inte bra att de visar initiativförmåga och kreativitet och förmår försörja sig på legala verksamheter? Skall det också misstänkliggöras? Ser polisen hellre att de skulle syssla med brott annars förstår jag inte varför ämnet ens kommer upp till debatt? ABATE har medlemmar från mer eller mindre samtliga bikerklubbar i Sverige vilket ju är själva syftet med föreningen då den är den enda organisationen för bikers rättigheter i landet. Och då vi skriver just denna typen av inlägg och artiklar i syfte att avslöja att polisen far med osanning och förvanskningar så förstår jag att vi är en nagel i ögat på polismakten. Det rättfärdigar dock aldrig påhoppet på en seriös organisation. Vi tar gärna en offentlig debatt i frågan med polismyndigheten. Jag har i ett flertal artiklar inbjudit till dialog och debatt men hittills inte fått någon som helst respons på dessa försök. Erbjudandet är dock öppet och icke tidsbegränsat. Vi har inget att frukta av en sådan debatt eller av öppenhet kring mc-frågorna. Har ni?
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar