fredag 8 maj 2009

Skillnaden mellan ett äpple och ett äppelträd!

Som svar på artikeln: "Hells Angels hårdsatsar på ekobrott" http://nyheter24.se/nyheter/dokument24/210486-hells-angels-hardare-pa-eko-brott?postingId=213141 postade Payback följande inlägg:

Återigen blandar media såväl som polis till begreppen för allmänheten. Låt oss ta ner det till det basala stadiet eftersom det verkar föreligga svårigheter att bestämma skillnaden mellan äpplen och äppelträdet: Ett äpple växer på ett äppelträd. Äpplet är inte trädet utan bara ett av många andra äpplen på trädet. Trädet är inte heller ett äpple utan själva behållaren för alla äpplena. Således är trädet ett träd och äpplet ett äpple och ingen av delarna varandra! På samma sätt är inte heller en klubb och dess medlemmar ett och samma. Klubben utgör behållaren för medlemmarna. Det är ganska enkelt, eller hur, när om man får det förklarat på ett vettigt sätt. Nu hoppas jag att vi slipper denna konstanta förväxling mellan medlemmar och klubb.

Här är ett typexempel således på tre medlemmars eventuella brottslighet. Då det från början häktades 16 personer och nio redan är släppta så återstår att se vad som kommer ut ur denna historien. Det återstår ju för åklagaren att prova om erforderliga bevis finns för att väcka åtal. Annars? 1 års planering, 5 myndigheters inblandning, 150 polisers medverkan vid razzian + kostnader för utredning, hemliga tvångsmedel och husrannsakningar m.m fullständigt bortkastat! Viktigast av allt att tänka på för media är dock: Kan inte åklagaren bevisa att brott föreligger så är samtliga personer ifråga också oskyldiga till anklagelserna och viktigast av allt: Fram till en eventuell framtida dom, har media, myndigheter och privatpersoner att utgå ifrån att individerna är oskyldiga och omedelbart stoppa det pågående mediadrevet! Ty ingen har rätt att bedriva massmedial lynchning och att föregripa rättskipningen då det i så fall också, på grund av den stora uppmärksamheten kring fallet, är att betrakta såsom otillåten påverkan på rättssystemet. På samma sätt som bland annat enskilda individer inom mc-kulturen anklagats för att göra!

Kopplingen till Maffian är ett ytterst billigt och populistiskt trick att få större spridning för sitt skrivande. Ett trick som påbörjades av mannen som gjort en hel karriär på att anklaga mc-klubbar för diverse kriminalitet och därigenom skapat sig ett rykte som expert på mc-klubbar för att inte prata om alla oförtjänta pengar som ramlar ner i hans samvetslösa fickor. Vem jag pratar om? Lasse Wierup, så klart! ”Experten” vars kunskaper om mc-kulturen inte räcker till en avhandling i frågan men nästan lyckas fylla upp ytan på ett frimärke! Så var vänlig sluta med dessa lika billiga som patetiska jämförelser!

När det inte längre gick att få trovärdighet bakom anklagelserna om utpressning och inkasso övergick polisen raskt till betydligt mer abstrakta anklagelser. Ekonomiska turer vars natur är så invecklade så att gemene man inte ens förstår handlings- och tillvägagångssättet. Och så långt är ju allt väl. För den som inte förstår, förstår ju då inte heller om alltsammans är ett falsarium och ett korthus utan substans. Det enda som återstår då är att se till ett kommande resultat. Om någon fälls är det då frågan om en individuell kriminalitet och om någon inte fälls förväntar jag och många med mig en offentlig, kollektiv ursäkt ifrån både polis och media för den massmediala lynchning mc-klubben fått utstå!

Slutligen vill angående mc-kriminalitet hänvisa till Nättidningen Paybacks hemsida och artikeln: ”Sanningen om bikerkriminaliteten” http://www.payback.name/#bikerkriminaliteten Där två oberoende statliga utredningar har legat till grund för den första statistiska sammanställningen rörande bikerkriminalitetn över åren. Här visas i svart på vitt att media och polis länge försökt föra allmänheten bakom ljuset. Kriminaliteten är grovt överskattad inom kulturen och ett resultat av enskilda individers kriminalitet vilka aldrig kan hänfölras till klubben. Och vem uttalar då detta? Jo, Kriminalunderättelsetjänsten (KUT) vars chef, Thord Modin, är den som uttalar sig i ovanstående artikel. Läs och bliv upplyst!
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar