onsdag 8 april 2009

En man är ingen klubb!

Som svar på artikeln: "Tre års fängelse för B&B-stölden" http://www.ut.se/nyheter/ulricehamn/tre-ars-fangelse-for-bb-stolden(1260800).gm och skrev Payback nedanstående svar:

Om en medlem i en mc-klubb medföljt vid en brottslig gärning innebär inte att brottet har något samband med organiserad brottslighet. För det första är en medlem inte lika med klubben. Likaväl som du inte är lika med den tidning du arbetar för. För det andra är inte klubben skyldig till något för att en neskild medlem begår en brottslig handling. Då måste klubben bevisas ha deltagit i planering, beslut, verkställandet samt fått profiten av brottet. Har inte klubben medverkat till alla dessa handlingar är brottet bara en enskild individs brott och skall då så behandlas. För korrekthetens skull utan att nämna hans klubbtillhörighet då den saknar betydelse i sammanhanget.
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Twinglyblogg:http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article4858145.ab http://www.ystadsallehanda.se/article/20090408/TTINRIKES/882352171

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar