måndag 6 april 2009

Våren en kättjefull tid eller en tid för patetiska oväsentligheter?

Våren har i skönlitterära sammanhang alltid tillskrivits känslor av blommande nyförälskelser, hormonrörelser och oförställd kättja. Dagspressen och svensk polis tycks dock bara överfallas av patetiska känslor och en allmän glädje i att försöka förlöjliga och förödmjuka sina motståndare.

Som exempel på de senaste dagarnas nyhetsrapportering märks Ystads Allehandas fjuttiga nyhet om beslag av en fällkniv: http://www.ystadsallehanda.se/article/20090406/SJOBO/469825030 En nyhet som inte renderat en endast liten ynklig rad om samma lilla brott drabbat en "vanlig svensson".
Vidare utmärker sig GP för den osedvanligt töntiga artikeln: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=487292 Där man försöker koppla en mc-klubb till brottsmisstänkta personer med idolbilder, almanackor, dekaler och datorbilder över olika mc-klubbar. Patetiskt är bara förnamnet. Imbecillt är efternamnet!
Sist men inte minst kommer dagens artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4832937.ab rörande ett prospectchapter som polisen påstår gråtande sökt hjälp i deras Judasfamn. Hur lågt kan Svensk Polis sjunka? The bottom is nådd för längesedan men de tycks vilja fortsätta och gräva sig ända ner till helvetets centrum.
Det enda säkra tycks vara att Polisen verkar vara beredd att ta till vilken smutskastning och vilka vapen och medel som helst. Men att ha mage att år efter år anklaga mc-klubbar för att först utnyttja sitt upparbetade våldskapital för att hota och begå brott, och sedan i nästan samma andetag utmåla mc-kulturens företrädare för att gråta och söka hjälp hos polisen. Det borde varit väl magstarkt för vilken publikation som helst att vilja ta i men ack som man kan bedra sig. Massmedia är idag så hjärntvättade att de publicerar precis vad som helst bara det kommer från pappa polisens mun! Vad kommer härnäst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar