tisdag 21 april 2009

Kopplingar och anknytning!

Som svar på artikeln: "Kommunalrådets HA-koppling försvaras"
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4580022 postade Payback följande inlägg:

Så kom det då till sin spets. Att en "välrenommerad" medborgare beslogs med s.k koppling och anknytning till mc-klubb.Så fick vi då exempel på det absurda i dessa begrepp när vanligt folk misstänkliggörs och kopplas samman med saker de inte har med att skaffa. Så kan det kanske också gå upp för vanligt folk att dessa kopplingar är djupt orättfärdiga och stämplar klubbar såväl som individer för något som andra gör. ”Anknytning till”och ”koppling till”. Begreppen är helt och hållet ihopdiktade av polisen i syfte att misskreditera hela bikerkulturen. Ett verktyg att anklaga bikerklubbar för handlingar, brott eller gärningar de överhuvudtaget inte har med att göra. En klubb gör ingenting, planerat, beslutat och sanktionerat, tillsammans med någon klubben utomstående. I en bikerklubb är man antingen medlem, hangaround eller prospect, eller är man ingen och ingenting alls. Enbart utomstående och har som sådan ingenting med klubben och dess aktiviteter att skaffa.
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

3 kommentarer:

  1. Hur mycket tid över har du? på varenda nättidningsartikel om mc-gäng skriver du långa kommentarer där du gnäller om att hells angels och bandidos kallas kriminella...

    De hade inte kallats kriminella gäng om det inte var så många brottslingar i dom. sen om inte alla är det är irrellevant eftersom t.e.x bandidos rekryterar kriminella i sin organisation som inte ens har mc-körkort innan de blir hangarounds (jag tänker på seyyed)

    Visst tycker jag att onödigt mycket skit kastas på mc-gängen och att dom inte behöver bevakas mer än andra brottslingar om dom gör brott. men det är väl ingen tvekan om att hells angels medlemmar är dömda för fler brott än östra aros mck?

    Du kan maila ett svar
    enkel_v@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Kör hårt Peter! du gör ett förträffligt jobb! Tänk om du kunde nå ut till den breda allmänheten med dessa fakta som polisen så ogärna vill att folk ska se... För tänk om det går upp för allmänheten att dom så kallade kriminella mc-gängen enbart existerar i polisens värld... vart skulle dom då få anslag ifrån?? ja, jag tänker i alla fall stötta dig så gott jag kan!!

    SvaraRadera
  3. Tack Cai!Alltid trevligt att höra när folk uppskattar ens jobb.Förr eller senare kommer jag/vi att nå ut. Men, det kommer att krävas mycket hårt jobb innan vi kommer dit. Men, vi kommer dit!!!Lägg gärna upp en länk från er hemsida.

    SvaraRadera