torsdag 16 april 2009

Har Thord Modin och Rikskriminalpolisens Underrättelsetjänst (KUT) ändrat åsikt?

Som en kommentar på: http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4570139 har Payback hänvisat till denna blogg för att få utrymme att ställa nedanstående frågeställning:

Rikskriminalens Underrätellsetjänst (KUT) har länge stått för det nyktra och nyanserade i debatten och uttalanden kring mc-klubbarna i Sverige. Ett flertal gånger genom åren har de i olika sammanhang och rapporter uttalat att mc-klubbarna inte är några kriminella organisationer utan det är de enskilda medlemmarnas kriminalitet. Vi skall bara saxa några sådana: sidan 32: Brå:s "MC-brott. 1999:6” Det finns ingenting som tyder på att profiten av den brottslighet som medlemmar begår tillfaller gruppen. I stället tycks denna delas mellan medlemmen och övriga som eventuellt har deltagit. Av övriga kan en del vara medlemmar av gänget, andra inte.”...är det generella intrycket att det är kotterier inom klubbarna som begår kriminalitet i egen regi och då ofta tillsammans med andra kriminella utanför den egentliga Outlaw MC-miljön”
Vidare sidan 33”Enligt KUT får såväl polis som medier ta på sig en del av skulden för denna omotiverat stora rädsla. De har båda dramatiserat gängen och på så sätt medverkat till att spä på rädslan.”
En nästan identisk bedömning görs så sent som i Rikskriminalpolisens Problembild 2007. Min fråga är därför bara: Har Thord Modin och KUT populistiskt justerat sina åsikter efter beslutet om mobilisering mot den s.k. organiserade brottsligheten, eller står deras tidigare bedömning fortfarande fast?
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar