tisdag 21 april 2009

Svar till kommentaren under blogginlägget "Kopplingar och Anknytning"

Som svar på kommentaren till blogginlägget under "Kopplingar och Anknytning" svarar Payback:

Först vad som svaras på: "De hade inte kallats kriminella gäng om det inte var så många brottslingar i dom. sen om inte alla är det är irrellevant eftersom t.e.x bandidos rekryterar kriminella i sin organisation som inte ens har mc-körkort innan de blir hangarounds (jag tänker på seyyed)Visst tycker jag att onödigt mycket skit kastas på mc-gängen och att dom inte behöver bevakas mer än andra brottslingar om dom gör brott. men det är väl ingen tvekan om att hells angels medlemmar är dömda för fler brott än östra aros mck?"

Svar: De kallas kriminella gäng för att polisen bestämt sig för att det är ett utmärkt verktyg att skrämma upp folk med och därvid få större resurser för att bekämpa ett sagomonster. med hjälp av media som sett sin chans stt säla ett närmast oändligt antal lösnummer i dess kölvatten har därvid en propagandamyt sakpats som inget alls har med verkligheten att göra.

HA har säkert mer medlemmar dömda för brott än ex.vis Östra Aros MCK. Varför? Två saker: Dels räknas i brottstatistiken in saker som fortkörning och bristande bilbältesanvändning, minderårigas snatterier och liknande, för kriminalitetsbedömning fullständigt irrelevanta saker. För det andra: Kontrolleras man dagligen kan till synes triviala saker såsom trafikbrott m.m få en helt annan omfattning än bland grupper som inte utsätts för sådan bevakning.

Eller som jag själv skrivit i artikeln: "Sanningen om bikerkriminaliteten: " Kontrolleras ditt fordon och ditt blod ideligen kommer det givetvis att ge utslag i statistiken. Utslaget hade förmodligen blivit detsamma vilken befolkningsgrupp som än utsatts för liknande granskning avseende fordonskontroller, blodprov, skattefusk och svartarbete. Det är inte mängden av gruppernas vardagsbrottslighet som skiljer sig åt. Det är antalet kontroller och det repetitiva och systematiska i kontrollerandet som, endast drabbar bikerkulturen och självfallet därvidlag, också i faktiska tal genererar fler fall av exempelvis bristande bilbältesanvändning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar