onsdag 17 juni 2009

Det är skillnad på nu- och dåtid, likaväl som på medlem och före detta medlem!

Som svar till signaturen Eriks inlägg kring artikeln: "Bandidosmedlem dömd för mordförsök" http://www.dn.se/sthlm/bandidosmedlem-domd-for-mordforsok-1.893144 postade Payback följande inlägg:

Jag pratar om presens, nutid och imperfekt, dåtid. Därav min kommentar som relaterade till den nuvarande och den före detta presidenten i USA. Det är en skillnad på nu och dåtid och tidsapekten i detta fallet används enbart för att misstänkliggöra. Rätt rubriksättning torde även i ditt fall att resonera vara: Före detta bandidosmedlem. Varje människa förstår ju att en rubriksättning med medlem som drekt efterföljs av nästa mening innehållande för detta medlem, enbart haft som syfte att sälja in rubriken.
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. Såg att media här i stan har hängt ut/kraftigt förvanskat fakta en rektor för hans medverkan i grupper på facebok.
    DOm har tagit helt orelaterade bilder och medlemskap i grupperna och pusslat ihop dom med text och rubriker så att karln framstår som sexfreak..han har idag bemött allt och samtidigt polisanmält Nyheter24 för grovt förtal.
    Kanske genom att "vanliga" medborgare drabbas mer av både media och polisens felaktiga framfart med fakta och sanningar kan vi få upp ögonen på fler?
    Jag känner att det är ett sånt skamlöst sätt att bedriva journalistik att man hoppas det väcks åtal och att fler dras med i det.
    Att jag sedan länge slutat lita både på polis och media är ju ingen nyhet, men kanske fler och fler får upp ögonen...det vore önskvärt för då kanske dom fattar att dom måste hålla sig till sanningen.
    Media och polis gräver sina egna gravar, tyvärr alldeles för sakta och många fler hinner säkert få sina liv förstörda innan det görs nått åt saken.

    SvaraRadera
  2. hur i hela fridens namn kan man få 7 år för mordförsök när det finns folk som mördar och får 3år? detta är orimligt och skamligt.
    straffet står inte i perspektiv till dådet.
    samt med den bristfällande bevisningen är det en pinsam dom baserad på endast fördomar!
    en vanlig kille som har rättat till sitt liv skall inte behöva bli förföljd av sitt förflutna i all evighet.

    och hur kan det vara utpressning och indrivning när en människa är skylldig någon pengar och man ber den ifråga betala tillbaka?!

    då har nog hela sveriges befolkning en bakrund av utpressning och indrvning!

    och för den okunniga jurnalistens information så var det inga bandidos medlemmar som kontaktade personen ifråga. det kan hon läsa sig fram i utredningen.

    dessutom så var det fler på plats enligt vittnen och det var ett stort bråk som urartade så vem som helst av dessa som befann sig på platsen kunde ha begått detta. men "offret" visste endast namnet på en av dessa i bråket och som han själv erkännt, sa han namnet endast för att ge igen.

    DNs jurnalister är okunninga och uttalar sig utan att ha gjort någon research vilket är anmärkningsvärt du hon uttalar sig om dataljer som är osanna.


    detta kan vara bra att veta när man planerar att köpa sig en dagstidning..

    SvaraRadera