tisdag 9 juni 2009

Kopplingar går aldrig ur tiden!

Som två Twingly-länkade kommentarer till artikeln: "Ytterligare en anmälde sig frivilligt och anhölls" http://www.ystadsallehanda.se/article/20090608/SJOBO/747170135
och "Samtliga misstänkta utpressare är anhållna" http://www.ystadsallehanda.se/article/20090609/SJOBO/742301842
postade Payback följande inlägg:

”Anknytning till”och ”koppling till” är begrepp som helt och hållet är ihopdiktade av polisen, enbart och uteslutande i syfte att misskreditera hela bikerkulturen. För att få ett verktyg att anklaga bikerklubbar för handlingar, brott eller gärningar de överhuvudtaget inte har med att göra.En klubb gör ingenting, planerat, beslutat och sanktionerat, tillsammans med någon klubben utomstående. I en bikerklubb är man antingen medlem, hangaround eller prospect, eller är man ingen och ingenting alls. Enbart utomstående och har som sådan ingenting med klubben och dess aktiviteter att skaffa. Så nästa gång ni läser eller hör ”anknytning eller koppling till” så vet ni att det existerar inga sådana personer som är anknutna eller har kopplingar till en klubb. Det finns bara medlemmar, prospects, hangarounds och utomstående. Och vad utomstående gör, har självklart klubben inget som helst ansvar för!!Vidare, är personerna hangarounds eller prospects så bör ju tidningarna beteckna dom så. Bär de bara supporttröjor eller liknande så har de vare sig koppling eller anknytning utan är blott utomstående och skall då icke nämnas i samma sammanhang som klubben. Ingen skulle väl drömma om att utpeka kungen eller Thomas Bodström såsom personer med kopplingar till Black Army efter ex.vis. ett supporterslagsmål, eller? Annars vore det lika så naturligt eftersom deras sympatier är lika kända och bägge vid tillfälle kan bära supporternålar eller liknande.”
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Som jag sagt tidigare, man undrar ju när nån av journalisterna skall tordas rota lite i dom egna leden i denna MC gängs fråga.
    I andra fall/frågor brukar det ju inte direkt vara vanligt förekommande men det händer ju ändå ibland..i MC gängsfrågan verkar det inte vara någon alls som vill/törs gräva i andras påstådda "fakta" eller etik..man frågar sig snart konspiratoriskt om det ligger nått bakom denna ovilja/rädsla att granska kollegor helt plötsligt!??

    SvaraRadera