fredag 12 juni 2009

Polisen, Greenpeace och vänsteraktiva grupper är kriminella organisationer!

Som svar på inlägg kring artiklarna: "MC-västar kan förbjudas på Eskilstunas krogar" http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.396889?articleRenderMode=article_full_discussion och "Stopp för mc-västar på Eskilstunas krogar" http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.397317?articleRenderMode=article_full_discussion postade Payback följande inlägg:

Förbud mot kriminella organisationer att bära viss klädsel innebär stora definitionsproblem. SOU 2000:88 kom fram till att Greenpeace, med EU.s definition, skulle träffas av ett förbud,likaså olika vänsteraktiva grupper. Idag skulle vid en prövning,om man ser till polisens infiltrationsverksamhet, polisväsendet själva definieras som en kriminell organisation. Skall dessa grupper också förbjudas bära identifierande klädesplagg?
Vidare vem sköter urvalet? Polisen är ingen kommunal aktör. Skall kommunalråden göra denna?
Nästa svårighet är att skilja ut vad som är en förenings kriminalitet och vad som är de enskilda medlemmarnas.För att kunna fastslå att det är föreningen som är kriminell måste bevis finnas antingen för att föreningen har kriminalitet som syfte,metod och idé. Alternativt måste föreningen bevisas ha planerat, beslutat, verkställt och utfört kriminella handlingar gemensamt och därefter tillgodogjort sig profiten. Kan inte detta fastställas är föreningen heller inte kriminell!
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar