söndag 28 juni 2009

Tänk om enda tidning skulle våga...

Som kommentar till ledaren "Det är trevligt att åka motorcykel"
http://helahalsingland.se/asiktstorget/ledare/ljusnansledare/1.1153454?articleRenderMode=article_full_discussion postade Payback följande inlägg:

Tänk vad trevlig det hade varit att om en enda tidning åtminstone en enda gång lagt sig vinn om att granska fakta bakom myten om mc-kriminaliteten.Varje artikel i varenda tidning ser och har sett likadana ut nu i mer än 15 år. Tröttsamt med detta tanklösa följa-john uppbåd. Ty det finns en helt annan verklighet än den som polisen påstår är sann. Den representeras av statistik från två oberoende och statliga instanser.Sveriges Radio och Brå vars trovärdighet väl heller knappast kan ifrågasättas. Den har sammanställts till jämförande tabeller som dels ger en diametralt motsatt bild över bikerkriminaliteten över åren men även påvisar att all kriminalitet inom mc-kulturen är ett resultat av enskilda individers handlingar och aldrig kan ledas till klubbarna: http://www.payback.name/#bikerkriminaliteten

Tänk om någon tidning skulle våga ta tag i denna redovisning,ställa polisen mot väggen och fråga varför de i alla år såväl ljugit som grovt överdrivit mc-kriminaliteten.Tänk om någon vågar...!
Peter Schjerva/ABATE Sverige/Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Eftersom media i mångt och mycket är beroende av tips och fakta från polisen till sina artiklar så kommer dom aldrig att "bita den hand som föder dom"..det törs dom inte!
    Men man kan ju tycka att en intern granskning borde väl nån journalist våga sig på!!?

    SvaraRadera