lördag 1 augusti 2009

Historien ger oss rätt och bevisar att polisen ljuger!

Angående kommunernas uppköp av mc-fastigheter hänvisade JO- och JK till kommunens självbestämmanderätt: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/roerande-paybacks-anmaelan-avseende-kommunala-koep-av-mc-klubbsfastigheter-298001 Men om det istället är så att kommunerna inte själva har bestämt att det skall råda exemplvis västförbud på krogen då? Om det istället är polisen som utövar påtryckning mot kommunerna och de enskilda krogägarna? Så ligger det inte till har vi fått höra kommunalpamparna säga, liksom Arvikafestivalens vaktchef påtalade att polisen bara ringt och frågat om vilken västpolicy festivalen hade. Att sedan festivalen på alldeles egen hand, i direkt anslutning till polisens telefonsamtal, beslöt att införa en västpolicy var ju självklart bara tillfälligheter, eller hur? Efter 17 år utan någon västpolicy alls eller förbud mot mc-västar beslöt plötsligt festivalledningen, mitt under pågående festival, att förbjuda västar: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/omkring-skandalen-vid-arvikafestivalen-och-polisens-otillaatna-paaverkan-307709 Låter det troligt, någon? Jodå, samma klientel som tror på Rödluvan, Askungen och Törnrosa lär väl svälja även denna ammsaga utan att blinka, men vi andra då? Vi som blivit för stora att tro på sagor och skrönor?

Ibland får man gå tillbaka för att förstå vad det egentligen är som sker idag. Ingen utanför bikervärlden tror på att polisen utövar olaga påverkan på kommunala företrädare, krogägare, arbetsgivare, hyresvärdar med flera. Men om det går att finna spår i historien? Bevis för att samma metoder tillämpats av polisen tidigare, innan vi började ge igen med ordet som vapen? Skulle det vara annorlunda då? Skulle ni tro på Bikervärlden då, månne? Och om det visar sig att bikerkulturens representanter har rätt på ett område kan det då leda till att ni omprövar er tro även på andra områden och vad gäller andra företeelser där polisen utövar desamma påtryckningsformer? Läs då: "Mc-medlemmar portas från krogen" http://www.aftonbladet.se/nyheter/article153774.ab

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. Om Bröderna Grymms Sagor hade fått skrivas om
    hade Askungen och Törnrosa båda gift sej med en
    Biker med väst än med en Prins utan väst.

    SvaraRadera
  2. varför blir du så upprörd över polis och myndigheter, på precis samma sätt håller ju storklubbarna på och trackaserar de mindre klubbarna.
    Rensa upp i de egna leden innan ni börjar gapa på andra.

    SvaraRadera