lördag 15 augusti 2009

Verbala angrepp omfattande allt västfolk!

Övergreppen på bikerkulturen och spridandet av grova fördomar fortsätter oförtrutet. Den bombade f.d åklagaren Barbro Jönsson och Annelie Silvander, chef för tillståndsenheten i Göteborg, för ett gravt diskriminerande och demoniserande samtal om "kriminella gäng" i P4 Extra med Erik Blix,
fredag 14 augusti 2009. http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1898759&BroadcastDate=&IsBlock= OBS! Samtalet äger rum i del 3, tid: 3.30 – 21.30. Det är sådant prat som orsakat alla problemen för bikervärlden. Återigen lösa och svepande anklagelser som varken leds eller kan ledas i bevis. Är det någon advokat, därute som kan upplysa om sättet de olika anklagelserna framförs i programmet kan är oantastliga eller kan ligga till grund för en anmälan. För nu har det verkligen spårat ur och gått för långt!

Vi vet ju numer på grund av JK:s uttlande att förtal går inte att hänvisa till då mc-klubbar är kollektiv och förtalslagen inte omfattar kollektiva begrepp. Diskriminering går inte heller att hänföra till då lagen bara avser kön, ålder, religion, ras m.m. Men uppvigling eller hets mot folkgrupp då? Är det användbart eller finns det något annat adekvat lagrum att angripa dessa högst osmakliga uttalanden? Är det någon som är advokat eller jurist och kan besvara
dessa frågor eller finns det någon som känner en jurist som kan få fram om nedanstående uttlande är angripbart? Via JK/JO-anmälan eller direkt polisanmälan?

Programmet blir till en lång uppmaning att till allmänheten att beivra möjligheten att bära väst på krogen och Barbro Jönsson uttalar direkt: "man kan göra klart för krogledningen att jag kommer inte till din krog om du tillåter personer med väst som sitter med västarna på här inne" Barbro Jönsson trampar sedan på ulltofflorna och fortsätter med att uppmana folket att bojkotta krogen om "västfolk" sitter där över till en indirekt uppmaning till alla krögare att vi ska göra de svårt för er om ni tillåter västar!

Lägg också märke till att Barbro Jönsson i dessa ordalag inte använder, det i programmet förut använda begreppet organserad brottslighet/organiserade brottslingar utan istället väljer det allomfattande begreppen: personer med väst, västfolk, västar. Ord som således omfattar hela bikervärlden och inte specifika klubbar. Och här, kan finnas en ingång. BJ kanske inte tänkte sig riktigt för här utan kan ha gått för långt då hon drar alla över en kam. Och då kan hon kanske anmälas under en gångbar paragraf, eller?

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar