söndag 23 augusti 2009

Tempelriddare Arn, bikerkulturen och den vunna freden!

Satt och tittade på Arn 2: Riket vid vägens slut ikväll på Canal +. Det slog mig att det är faktiskt en riktigt storslagen episk äventyrshistoria, och att den dessutom är svenskproducerad! Historien rymmer ett stort mått av moral, hängivenhet, stolthet, heder och gammaldags ära. Att offra sig och vara beredd att dö för sina brödrar och det man tror på. Här finns således mycket som tangerar bikerkulturens värderingar och mycket att hämta för en biker ur filmen.

Här finns också en avslutande grundtanke som uttalas av huvudrollsinnehavaren; att man måste slåss för att vinna freden. Att man måste dra i fält och faktiskt besegra en motståndare för att därigenom vinna fred och frid. För fred är inget man får, något som kommer till en. Den måste vinnas!

Och det är precis det vi inom bikerkulturen också måste göra nu: Ta till kamp för vår världs överlevnad, för endast genom kampen kan vi någonsin hoppas vinna livsrum nog för att fritt kunna andas och leva ifred från våra belackares angrepp.

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Ett tips Peter...läs böckerna, betydligt bättre än filmerna.
    Helt rätt det du säger, finns mycket att betänka i det som sägs och görs i böckerna.
    Beskrivningar av gammla tiders ära och heder tex, likväl som avsaknaden av detta och konsekvenserna av både att hålla sig till hedern och att inte göra det.

    För att använda en gammal paroll "Upp till kamp"

    SvaraRadera