söndag 13 september 2009

Att vara prospect eller hängare inom den kriminella journalistkåren!

Angående artikel:"Top Sides väg till Hells Angels" http://nt.se/nyheter/Default.aspx?articleid=4170528

Petronella Uebel är en ny stjärna på uppgång i de bikerförföljande kretsarna där ju mer och framgångsrikare du kan stigmatisera mc-klubbarna, ju högre och snabbare stiger du i graderna. Hon gör just nu "slavjobbet" åt polis och mediaföretagen där hon "får sköta ruljangsen på fester och passa upp på redan fullvärdiga medlemmar", såsom Lasse Wierup, Pelle och Erik Tagesson, Aftonbladet samt Karin Sidenvall, NWT. Men belöningen är stor. När hon väl genomgått prövotiden och blivit fullvärdig medlem kan hon sedan luta sig tillbaka och njuta framgångens frukt. Hon får tid i TV, kan åka runt och hålla föredragsserier såsom varande expert på mc-kulturen och kan ge ut böcker i ämnet som kommer att köpas i hundratusental av de redan frälsta. Man kan säga att du går från att vara en "lokal entreprenör med bra kontakter till att bli ett multinationellt företag".

Traditionellt sysslar denna skribentkategori med ärekränkning, grovt förtal och spridandet samt mångfaldigande av helt osanna uppgifter om bikerkulturen och dess alla medlemmar. Ett viktigt karaktärsämne för varje fullvärdig medlem, inom denna nisch av kriminella journalister är det totala nonchalerandet av de pressetiska reglerna såväl som den grundlagsstadgade föreningsfriheten. Ett annat, i dessa kretsar, lätt överkomligt pris är att lägga åt sidan allt vad sanning är. Ty du kan inte längre upprätthålla några former av moraliska värderingar och låta de styra din verksamhet eller liv. Väl, avsvuren moralen, står vägen öppen för dig till himmelriket. Det finns ingenting som inte dina systrar och brödrar inom detta hemlighållna sällskap, kommer att göra för dig och för att jämna din väg mot toppen. Du får full tillgång till gruppens "know-how, logistik och kontaktvägar". För ni styrs ju alla av samma hängivenhet och mål: Att stigmatisera och för alltid förgöra bikerkulturen och alla dess medlemmar!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

1 kommentar:

  1. Pressens ärliga och rediga journalister borde fan bilda en 1% gruppering, verkar ju inte vara fler än så som är trogna pressetik, arbetsstolthet samt vurmar för hög sanningshalt i det dom skriver...

    SvaraRadera