måndag 14 september 2009

Vill du, Loftegård, med detta säga att den svenska poliskåren är kriminell

Idag finns det mycket att bemöta och att skriva om. Vi börjar med artikeln: "Bandidos i Borås fullvärdig medlem" http://www.bt.se/nyheter/boras/bandidos-i-boras-fullvardig-medlem(1520034).gm

Artikeln börjar med konstaterandet:-Vi jobbar vidare som tidigare och när brott begås ska de beivras, säger enhetschefen Per-Åke Loftegård vid Boråspolisen". Så långt är allt i ordning. Det är polisens sak att beivra begångna brott och inget att säga om det!

Sen fortsätter det dock med: "Rikskriminalen klassar Bandidos som kriminell organisation. Men avdelningen i Borås har i BT velat framstå som en mc-klubb som trakasserats och förföljts av polisen och inte alls är brottslig.– Det är bara larv. Vore de så oförvitliga skulle de inte få sådan uppmärksamhet från polisens sida, säger Per-Åke Loftegård.– Det är bara att titta register för olika personer och se hur många som är dömda för brott, tillägger han" och lite längre ner: " Det finns brott som direkt kan knytas till män inom Bandidos".

Nu är det inte längre okay utan enhetschef Loftegård går här till orättfärdiga angrepp och visar samtidigt prov på den sedvanliga polisiära oförmågan att skilja på behållaren och dess innehåll: Vore de oförvitliga skulle de inte få uppmärksamhet från polisen - Det är bara att titta på registret för olika personer och se hur mänga som är dömda för brott.

Ja, men lilla Loftegård. Du använder enskilda personers brott för att kriminalisera en förening. Förstår du då icke skillnaden mellan person och klubb? Låt oss ta ett enkelt exempel: Det finns till exempel en medlem A i en klubb B. Är då A och B samma sak för dig? För mig innebär de olika namnen, på bokstäverna i mitt exempel, att det är olika saker. Att jag känner denna skillnad gör också att jag kan en så pass enkel sak som att läsa olika former av texter. Det måste ju vara ytterligt svårt för dig om du inte kan skilja på bokstäverna! Och det kan ju också vara anledningen till att du inte vet att ett antal personer inom såväl Bandidos som HA, likaväl som inom de svenska polismyndigheterna och riksdagen gjort sig skyldiga till brott. Men, i ingetdera fallen är personernas föreningstillhörighet nog för att kalla föreningen kriminell!
Enskilda personers kriminalitet är just enskilda personers kriminalitet eller vill du hellre mena att den svenska poliskåren är en kriminell organisation för att därigenom utverka rätten att kalla mc-klubbarna kriminella?

Det går alldeles utmärkt att mejla mig svar på denna ställda fråga till: peter@payback.name

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar