fredag 4 september 2009

Ett exempel på ett stycke gott journalistiskt arbete!

Som en kommentar kring artikeln."MC-fest med kopplingar till Hells Angels i Björkviken" http://ekuriren.se/nyheter/sormland/1.467155 postade Payback följande inlägg:

”I Sverige finns det tre mc-gäng som av polisen beskrivs som kriminella” och ” Symbolen visar att klubben har valt att ställa sig vid sidan av det vanliga samhället”. Äras den som äras bör. Här en journalist som visar hur ett gott journalistiskt arbete skall se ut. Han äger integritet och tar inte polisens utsagor såsom varande sanningar utan markerar att det är just polisens uttalande. Genom att skriva ”som av polisen beskrivs som kriminella” tar journalisten inte ställning i sak utan refererar blott till en annan parts utsaga. Sakligt och allsidigt, såsom god journalistik skall bedrivas.

Vidare:”ställt sig vid sidan av samhället” inte det av andra journalister eller av polisen utsagda-ställt sig utanför lagen.Och, häri ligger nämligen en väldigt viktig skillnad.Att ställa sig utanför samhället innnebär nämligen inte att ställa sig utanför lagen.
Det är inte semantik utan det är väsenskilda förhållanden det handlar om. Gott arbete!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

2 kommentarer:

  1. Det uppenbarligen iallafall en i journalistkåren som tar sitt arbete på allvar och har lite ballar..heder!

    SvaraRadera
  2. Wow, så det går att få igenom en kommentar här. Krävs det månne att man håller med för att det ska gå ?

    SvaraRadera