lördag 5 september 2009

Han som vandrar med husse!

Han som vandrar med husse, Lasse Wierup, visar återigen prov på att han inte får inte tillräckligt med uppmärksamhet hemma i skrivarlyan. Nu har han författat en artikel om bidragsfusk och måste givetvis plocka ut två Hells Angelsmedlemmar och en supporter till Banddos som tre av de misstänkta. Artikel: "Kriminellas bidragsfusk leder sällan till åtal" http://www.dn.se/nyheter/sverige/kriminellas-bidragsfusk-leder-sallan-till-atal-1.946122 och http://www.dn.se/polopoly_fs/1.946121!bidragsfusk.swf

De utpekade kallas också kriminella i artikeln. Vad var det nu igen de Etiska reglerna för press, TV och radio stadgade?
Paragraf 14: Tänk på att en person, misstänkt för brott, i lagens mening alltid betraktas som oskyldig om fällande dom inte föreligger. Den slutliga utgången av en skildrad rättssak bör redovisas.

Paragraf 16: Om inte namn anges undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig.

Tycker någon att det låter som Wierup läst dessa regler utefter dess skrivningar? Känns det som han bryr sig om de etiska reglerna? Nej, just det han bryr sig inte för han har ett högre mål. Att precis som Bolt inom friiidrotten bygga sig en karriär och bli en legend inom sitt skrå. Vilket skrå då? De icke grävande eller undersökande journalisterna. Och vad bryr sig en person som drivs av så höga mål om så timliga ting som pressetiska regler eller de lik som kantar hans väg? Ingenting!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar