tisdag 15 september 2009

Om att slå mindre, svagare eller försvarslösa individer!

Angående artikeln: "Rättegången mot polisman inledd" http://op.se/ostersund/1.1355828

En medlem i den kriminella svenska poliskåren står just nu inför rätta i Östersund och riskerar 6 års fängelse för grov kvinnofridskränkning.

"Så här beskriver chefsåklagaren de sex åtalspunkterna om hur polisen ska ha misshandlat sin hustru:
1. Någon gång under sommaren 2007 i Jämtland genom att utdela ett flertal knytnävsslag mot hennes överarmar så hon fallit omkull i en säng med blåmärken och smärta som följd.
2. Under tiden oktober-november 2008 i Jämtland vid flera tillfällen genom att ta tag i hennes handleder och böja dessa med smärta som följd.
3. Någon gång i slutet av december 2008 i Jämtland genom att ta tag i hennes ena handled och böja upp armen på ryggen och ha omkull henne på golvet med smärta och blåmärke i ansiktet som följd.'
4. Den 1 februari i Jämtland genom att slå henne i huvudet med en klädkorg med smärta som följd.
5. Den 1 februari 2009 i Jämtland genom att utdela ett slag mot hennes ansikte och slag mot hennes armar och ben samt kastat en nyckelknippa på henne med blåmärken och smärta som följd.
6. Den 13 augusti 2009 i Jämtland genom att ta tag i hennes vänstra handled och bryta omkull henne på golvet och därefter sätta sig gränsle över henne och ta med båda händerna runt hennes hals med hudblödningar, överhudsskrapningar, andningssvårigheter och smärta som följd".

Enligt artikeln: "Polisman riskerar sex års fängelse" http://op.se/ostersund/1.1353810 avvaktar Polismyndigheten domen innan de tar ställning i frågan om avsked för polismannen.

Polis och allmänhet har länge ondgjort sig över varför bikerklubbarna inte kastar ut medlemmar som gör sig skyldig till brott. Från bikerkulturens sida har vi besvarat detta med att vad var och en gör på sin fritid är också var och ens ensak. Med undantag för om gärningarna sker i klubbens namn, återverkar på ett olämpligt sätt på klubben eller utgör handlingar av icke acepterat slag. I ovan relaterade fall gör sig polismannen, enligt åklagaren, sig skyldig till systematisk och grov misshandel av sin kvinna, även om rubriceringen är kvinnofridskränkning. Detta är ett exempel på just ett sådant brott som aldrig hade accepterats i en bikerklubb. Att slå barn och kvinnor är fegt och renderar närmast alltid uteslutning utan pardon.

Häri ligger en stor skillnad mellan bikers och polismän. De styrs av liknande sammanhållning och kåranda men moralen är världsskild. Det som är acceptabla handlingar i poliskåren, är helt oacceptabla handlingar inom bikerkulturen: Som att slå på svagare, mindre eller försvarslösa varelser!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar