måndag 14 september 2009

Vilken polis ljuger i ärendet kring kortegetillståndet?

Nu kommer fullständigt motsägegelsefulla uppgifter från lördagens kortege till minne av en omkommen mc-medlem. I artikeln: "Hells Angels hedrade dödsoffer" http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5511019 uttalar stationsbefälet Jan-Erik Fors:- De hade inte sökt tillstånd för kortegen, därför avbröts den!

Enligt uppgifter i artikeln: "Polisen anmäler MC-gängmedlem" http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4980717 så ligger det istället till så att polisen hade kommit överens med en representant för Hells Angels om en kortegeväg men kortegen valde sedan att färdas en annan väg.
-Det rubriceras som ohörsamhet mot ordningsmakten, säger Thomas Månsson vid våldsroteln.

Vi kan då fastslå att om ohörsamhet mot polis skall kunna komma ifråga måste ett åtminstone muntligt tillstånd ha givits för kortegen annars kan inte heller personen bli föremål för en anmälan rörande ohörsamhet mot ordningsmakten. Så antingen ljuger det i NT citerade stationsbefälet eller föreligger det inget tillstånd men därmed inte heller underlag för en polisanmälan i frågan.

Nog förefaller alltsammans vara en efterkonstruktion med avseende på dels uttalandet i Folkbladet: - Det var mängder av poliser i tjänst, men väldigt lugnt, säger Jan-Erik Fors, stationsbefäl i Norrköping". men även utefter:-– De skötte sig bra. Några av dem var ute på krogarna, men det var inte några problem där heller, berättar polisens stationsbefäl Gittan Gustavsson. Se artikeln: "Hells Angels till fots i Folkparken" http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4980459

Finns det inget påtagligt utan allt har gått städat till kan de ju inte bara låta detta passera ostraffat utan måste i efterhand hitta på en konstuerad händelse att lägga på mc-klubbarna och en enskild medlem.

Kvarstår gör dock polisens allmänna brist på respekt för den omkomne i det att de väljer att avbryta kortegen, obeoende färdväg och eventuella tillstånd. Detta polisiära handlingssätt är ändå en åtgärd av djupt kränkande natur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar