söndag 13 september 2009

Organiserad brottslighet fodrar mängd, kontinuitet, systematik och kollektivitet!

Apropå artikeln: "Det går att stoppa svartjobb vid offentliga upphandlingar" http://pamflett.wordpress.com/2009/09/13/det-gar-att-stoppa-svartjobb-vid-offentliga-upphandlingar/

Det ovan refererade blogginlägget börjar:" Uppemot en femtedel av Sveriges BNP, 500 miljarder kronor per år, utgörs av offentliga upphandlingar. Det har blivit en grogrund för omfattande kriminalitet, svartjobb och ekonomisk brottslighet.
- Vi talar inte om fiffiga småföretagare med kreativ bokföring utan om organiserad brottslighet med kopplingar till den ryska maffian och Hells Angels, sade Robert Mogert (S), oppositionsborgarråd från Stockholm, när han talade vid
Vänsterpartiets kommunal och landstingspolitiska dagar i Borås.

Nog är det väl trevligt att vanliga lokala borgarråd besitter sådana stora kunskaper om hur allting fungerar på riksnivå. Att de jobbat med dessa frågor så pass mycket och länge att de hunnit tillägna sig dylika specialistkunskaper och därmed äger den totala översikt i så pass komplexa frågor att de kan uttala sig med sådan säkerhet om vem och vilka som ligger bakom, samt även omfattningen av, en viss påstådd brottslighet.

Nej, skämt åsido. Det är inte längre bara simpla journalister och högt uppsatta polismän eller politiker som numera nyttjar mc-klubbarna såsom en trampolin för att kunna göra ett avstamp och stiga mot höjderna. Nu träder även kommunalpolitiker på tåget och vill vara med och äta och dela kakan. Som hyenor flockas de runt det halvdöda bikerliket och börjar slita i kadavret. Men liket är inte dött. Det lever och förmår ännu slå tillbaka rovdjuren!

I den refererade artikeln pekas en mc-klubb ut såsom för det första en del av den organiserade brottsligheten och för det andra, kring offentliga upphandlingar, som en aktiv del i kriminalitet, svartjobb och ekonomisk brottslighet. Var finns alla de fällande domarna du vill redovisa såsom bevis för dina anklagelser, Robert Mogert? Du förstår Robert, skall man kunna prata om organiserad brottslighet så måste det vara frågan om en systematisk och omfattande brottslighet som har varit en kontinuerlig del av en organisations verksamhet under en längre tid! Och, skall det vara en del av en klubbs verksamhet måste man ha bevis för att klubben som helhet planerat, utfört och tagit vinsten av de påstådda brotten! Det kan alltså inte vara frågan om något enskilt fall där någon enstaka medlem gjort sig skyldig till ett sådant brott. Det fodras mängd, kontinuitet över tiden, systematik och kollektivitet! Framlägg bevis för detta i sak eller gå tillbaka till Stockholms kommunalpoltik. Där måste väl finnas nog problem för dig att sätta tänderna i utan att du skall ge dig ut på svag is och okänd mark!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar