måndag 7 september 2009

Polis skall svara för sitt umgänge när andra polismän går fria från kriminella handlingar!?

Referens: "Frågas ut om gängkopplingar" http://trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article547000/Fragas-ut-om-gangkopplingar.html

Payback har tidigare kommenterat artiklarna kring misstänkliggörandet av Veterans MC och de olika försök som gjort att kriminalisera klubben via det icke juridiska begreppet "Guilty by association, utan att kriminalitet alls kunnat påvisas. Ärendet fortsätter och nu skall den polisman som varit/är medlem bli föremål för en "arbetsrättslig utredning för att gå till botten med vad som hänt. Sedan kan ärendet antingen gå vidare till ansvarsnämnden som beslutar om polisen får behålla sitt jobb eller ej, eller så beslutar Mårten Unbäck om andra åtgärder såsom omplacering eller begränsad tillgång till polisens datasystem".

Två saker slår en osökt i detta fallet:
1. Med tanke på de klara brott mot arbetsinstruktionerna som Payback hänvisade till i sitt förra blogginlägg och som till och med fick en ledarskribent att anse att det var makalöst att polismannen fick behålla jobbet, så framstår detta fallet rent löjeväckande och substanslöst. Att begå olika former av direkt arbetsvidriga eller rent handlingar kriminella är okay och godtagbara för den svenska polisledningen. Men att med grundlagsenlig föreningsfrihet bakom sig umgås med olika personer eller konstellationer som inte är förbjudna, detta skulle kunna innebära avsked från jobbet?! Är det någon mer än jag som ser det märkliga och rent patetiska hyckleriet i detta ärende?
http://payback-name.blogspot.com/2009/09/ledare-ifragasatter-att-enskild.html

2. Om samme polismans chef skulle spela en golfrunda med två stycken personer fällda för skattebrott och bokföringsbrott skulle detta då föranleda samma hot om avsked eller s.k. arbetsrättslig utredning för samröre med organiserad ekonomisk brottslighet? Jag bara frågar, för detta är ett med all säkerhet betydligt vanligare fenomen vad avser olämpligt umgänge inom poliskåren. Och vad mera är: Bandidos, klubben som här är i fråga, är vare sig
en förbjuden organisation eller bevisat kriminell men två personer med fällande domar bakom sig, är i ett sådant hypotetiskt fall, faktiskt bevisat kriminella.
(En annan aspekt är självklart att de brott du avtjänat ditt straff för skall också räknas som sonade och inte läggas personerna till last senare i livet)

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar