måndag 14 september 2009

Bara fantasin sätter gränsen för förföljelsen!

Apropå artikeln: "Gängmedlemmar deltog i motorshow" http://ttela.se/start/vanersborg/1.574974

En mc och två bilar skall ha tillhört medlemmar av Red and White Crew två under sommarens Westcoast Motor Show i Vänersborg. Detta föranledde att kommunens säkerhetssamordnare, Christina Hedman, drabbades av akut magont."-Det är inte bra att de ställde ut i våra lokaler... Som en åtgärd har vi nu utarbetat en policy för lokaluthyrning". Kommunen ska inte uppmuntra den typen av verksamhet uppger en moderat som var med och klubbade igenom policyn i kommunfullmäktige i veckan som gick.

Arrangören Pontus Karlsson säger: "Vi är privatpersoner som varit där som privatpersoner...Alla skötte sig och alla var nöjda och glada"...– Det är hårda uttagningar till den här mässan. De som är där ska ha gjort ett otroligt udda fordon. Här fanns Nordens snyggaste och häftigaste bilar". Han tror inte heller att han kommer att kunna göra något för att förhindra anhängare till "kriminella mc-gäng" att ställa ut nästa år. Slutligen avrundar han med en syrlig markering mot frågeställaren: "Sedan har jag inte den kunskapen att kunna säga vad alla klubbar står för"

All heder åt dig, Pontus Karlsson och en fin känga samtidigt åt säkerhetssamordnare och kommunpolitiker som inte heller besitter denna kunskap men som fått den inplanterad av Gud, nej förlåt, polisen skall det vara. Inte klokare men mindre ödmjukare än Pontus Karlsson.

Väst- och tatueringsförbud på krogen, krogar som mister spritlicensen för att ägaren känner en mc-kille, krav på bygglov i lokaler som använts under många år för liknande verksamhet, förbud att delta på mässor om polisen kategoriserat en klubb såom kriminell och nu policy för lokaluthyrning. Är det fler än jag som känner att väggarna kryper på och vår värld krymper för varje dag som går? Den förfölelse som förr ägde rum på riksnivå har kommit väldigt mycket närmare. Nu är det snart legio i varenda kommun att förhindra och motarbeta bikerkulturen. Segregationen är snart total. När kommer de första husen för bara bikers? När förbjuds vi att gå i parker? Separata bussar? Skolor för barnen? Arbetsläger? Finns det någon gräns för hur långt förföljelsen får och kan drivas? Ja, som med allt annat - fantasin sätter gränsen. Men den gränsen passerar man inte levande. En kultur eller ett folkslag dör ut långt innan dess!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar