onsdag 2 september 2009

Payback byter strategi och börjar agera dagstidning!

Så var då den av regeringen beslutade satsningen mot grov organiserad brottslighet igång, se vidare: http://www.payback.name/#mobilisering där vi gör en genomgång av alla de fantastiskt många och pengaslukande underorganisationer Polisen skapat för att kunna utföra detta regeringsuppdrag. Satsningen skulle också innebära en medveten mediastrategi och hur den kommer att gestalta sig kan vi redan nu se bevis för. Förutom att snart alla landets medier gett spaltutrymme åt polisen att informera helt allmänt om att satsningen nu är igång så har ett antal tidningar idag anslutit sig till the dark side, som det brukar heta, och blivit polisens förlängda arm i kampen mot s.k. organiserad brottslighet. De som förut varit i tvivel behöver inte heller längre undra: Det är mc-klubbarna som är det yttersta målet, att demonisera, stigmatisera och massmedialt förfölja!

Tre artiklar är idag speciellt aggressiva: http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.464884 http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5488471
http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5488571

Då polisen ändrar mediastrategi gör även Payback så. Det kommer inte längre att finnas rimliga tidsmöjligheter att bemöta alla artiklar med debattinlägg eller kommentarer direkt på nättidningarnas webbsajter. Speciellt inte då en kommentar i varje enskilt fall genererar mängder av andra anonyma skribenter att försvara polis och media. Det skulle bli en lika omöjlig som orimlig börda att dels bemöta artiklar och därefter tvingas bemöta alla motopponenter. Därför, går vi här och nu över till att bemöta dessa påhopp på Paybackbloggens plats. Paybackbloggen blir därmed än mer än tidigare också en sorts arbetsdagbok på nätet som redovisar vad Payback har gjort under dagen för bikerkulturens väl!Så, lägg upp denna Paybackblogg bland era Favoriter och gör det till en vana att dagligen gå in och läsa alla uppdateringar och artikelsvar!

Detta är också första steget på vägen att förvandla Payback till en dagstidning på nätet! Mer om detta senare när alla bitar är på plats!

Peter Schjerva för ABATE Sverige och Nättidningen Payback

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar