fredag 27 mars 2009

Att föregripa rättvisan

Som svar på artikeln: "Bandidosmän misstänks för grov utpressning" http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/165952-bandidosman-misstanks-for-grov-utpressning?postingId=166496 skrev Payback följande svar:

1. Vad jag kan förstå så har Nyheter 24 ingen som helst täckning för uttalandet att Bandidos hotade och utpressade ett par från Västmanland. Texten senare i artikeln säger bara att det är två män som är misstänkta för utpressningen. Det är således frågan om två individer och inte en klubb som är misstänkta.

2. För det andra är nyheter 24:s konstaterande att personerna utpressat någon att svårt föregripa rättsprocessen. Såsom ett massmediaföretag har man att varligt beskriva inträffade händelser och inte döma någon i förväg. Bara en domstol har rätt att döma och utdela straff i Sverige. Gör sig någon annan skyldig till detsamma är det att betraktas som en otillåten påverkan av rättssystemet!Ingen är skyldig till någontin förrän åklagaren bevisat "bortom rimmligt tvivel" att en person gjort sig skyldig till brott och därefter en dom vunnit laga kraft. Detta har såväl media som polis att rätta sig efter och inte föregripa rättvisan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar