söndag 1 mars 2009

Vi verkar vara rätt ensamma på vår stig, vi bikers!

Som svar på Rättsråttans inlägg, http://rattsrattan.wordpress.com/2009/01/11/gangen-tar-over-sverige/
skrev Payback följande:

Nej,jag anser inte vi kan sätta punkt med detta. Du missuppfattar vad jag säger, avsiktligt eller ej. Bikerkulturen har inte frivilligt valt att ställa sig utanför samhället. Bikerkulturen är idag avstängd och utesluten från samhället. Outcast inte outlaw, numer. Vad menar jag då med detta? Jo, samhället syn, polisens;medias och politikernas syn på bikerkulturen rules och är allenarådande.Enskilda bikers, bikerorganisationer och bikerklubbar ges inga möjligheter till replik efter olika anklagelser eller tidningsskriverier. Bikers ges vidare inga möjligheter till att delta i debatter, publicera artiklar eller liknande. En sida styr allsmäktigt över alla medier och uttrycksformer. Tycker du det låter som en perfekt demokrati?

Vad du egentligen menar är att ställer man sig utanför samhället är det fritt fram att förfölja dessa individer oavsett om de begår brott eller ej? Jag trodde, i min bleka enfald, att det var brottslighet som den verkställande makten, polisen, var satt att bekämpa. Det är nämligen en väsentlig skillnad mellan att ställa sig utanför samhället och att begå brottsliga handlingar. Jag visste inte att det var avvikande kulturgrupper i allmänhet som skulle utrensas. Jag måste säga att det var oroande nog när det var politiker och polisen, den beslutande och verkställande makten, som stod för detta synsätt. Nu visar det sig dessutom vara också den dömande makten som uppvisar samma fördomar gentemot en specifik kulturyttring. Vi har en lång väg till vi kan hoppas komma till en punkt där vi återigen kan hoppas få åtnjuta vår grundlagsenliga rätt enligt regeringsformen 1 kapitlet:2 paragrafen: Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

När inte längre rättsrepresentanter erkänner vår lika rätt inför lagen, hur skall bikers då någonsin kunna hoppas på rättvisa? Att bikers skall bedömas efter samma mallar som alla andra? Att vi skall betraktas som oskyldiga till dess vår skuld bevisats? Att vi får samma straff, vare sig mer eller mindre, än vilken annan individ som helst som begår samma brott? Att vi inte oskyldigt, och utan misstanke om brottslighet, hängs ut i massmedia med bild, inkomstuppgifter m.m. för att allmänintresset så kräver? Att olika former av myndigheter och media skulle sluta att kalla mc-klubbarna för kriminella mc-gäng och inse att den brottslighet som förekommer inom miljön är resultatet av enskilda individers kriminalitet och inte klubbens?

Jo, genom att aldrig förtröttas. Genom att alltid och överallt ta kampen! Genom att nu och i all evighet bekämpa de och deras åsikter, vilka utan annan anledning än avund eller rent hat, är våra fiender!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar