lördag 7 mars 2009

Frågor som medel att skapa medvetenhet

Såsom svar på NA:s artikel: "Örebros krogar sätter stopp för Bandidos" http://www.na.se/artikel.asp?intId=1457661 samt även på artikeln: "Harrys stoppar västklädda medlemmar i mc-klubbar" http://www.folket.se/link.php?id=242224&from=article&t=1409202120 skrev Payback följande svar:

Ibland säger frågor och dess utformning betydligt mer än vanlig text!

Hur långt bort skall kopplingar räknas? Är systern till en klubbmedlem en sådan person som kan komma ifråga? Är systern och hennes mans barn en sådan person som kan komma ifråga?

Vem är ansvarig för att definiera vilka personer som är ovälkomna och utefter vilka kriterier sker denna bedömning?

Om polisen är så fantastiska att förutse vilka individersom skall begå brotti framtiden, hur kan det vara att den procentuella brottsuppklarningen i Sverige bara ligger på cirka 5 %?Detta har jag ifrågasatt med tanke på att polisen uppger att artikelns beskrivna åtgärder är ett led i att förebygga brott.

Vilka aktiviteter, som klubben som kollektiv är fälld i domstol för, är det som polisen uttalar sig om, som samtidigt utgör det krogportande beteendet?

Vilka andra gruppers oönskade aktiviteter och beteenden kommer att föranleda kollektiv utestängning från kroglivet i Örebrokrogar?

Kommer den lokala handelsforeningen likaledes utestängas från kroglivet på grund av sina medlemmar, om det t.ex. visar sig att två medlemmar fällts för skattebott och tre för bokföringsbrott?

Såsom avrundning till mina frågor vill jag bara säga följande: Att i bikerkretsar fungerar det på följande sätt: Antingen är du medlem, prospect eller hangaround eller är du ingen och har inget med klubben att göra. ”Kopplingar till” eller ”anknytning till” är begrepp som uppfunnits av polisen som överhuvudtaget inte förekommer inom bikerkulturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar