måndag 9 mars 2009

Organiserad mc-brottslighet?

Som ett debattinlägg samt replik till artikeln: "Samma sak händer i Göteborg"
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=481404 skickade Payback in följande text:

Albihn svänger sig i återigen med uttrycket organiserad mc-brottslighet. Ett polis- och massmedieuppfunnet begrepp som aldrig letts i bevis. Varför får de då fritt begagna sig av detta uttryck? Jo, för att JK fastslagit att det inte utgör förtal att anklaga ett kollektiv för att vara kriminellt. Förtal kan bara avse enskild person. Det är då följaktligen upp till var och en organisation, tidning och person att själv äga så pass mycket moral att de inte gör mot ett kollektiv vad som är förbjudet mot en enskild. Det är dock med detta som t.ex. med den avreglerade elmarknaden. Det som överlåts på privata aktörer att sköta utan tvingande reglering bakom blir genast en omoralens tummelplats där allt är tillåtet i en hejdlös jakt på större resurser eller ökad lösnummer försäljning.

Albihn specificerar vissa utvalda brott vilket är intressant för det ger också en möjlighet att bemöta hans argument. Nättidningen Payback (www.payback.name) har som första organ sammanställt statistiken över bikers kriminalitet över åren uppdelad på specifika brottstyper. Och i motsats till polis och media, som svänger sig med beskyllningar de aldrig behövt leda i bevis, så har Payback genom att publicera siffrorna från två olika, objektiva, statliga utredningar för första gången fått fram en helhetsbild. En studie som uppvisar förbluffande låga siffror över kriminaliteten samtidigt som den visar på att mc-klubbarna är inte kriminella. Enskilda individer inom klubbarna begår brott, tillsammans med någon annan medlem eller personer helt utanför mc-miljön. Dock, är den kriminalitet aldrig vare sig beslutad, planerad eller verkställd av klubbarna. Ej heller går profiten av brottsligheten till klubbarna.

Därför, måste det nu få ett slut på förföljelserna i handling och ord av mc-klubbarna. Det anstår inte ett demokratiskt samhälle, att utan tillstymmelse till bevis behandla kulturgrupper på detta sätt. Ställ dig själv frågan: När såg du senast polisen eller massmedia redovisa siffror i svart på vitt över biker-kriminaliteten? Just det, aldrig. Nu har du möjligheten att istället ta del av den absoluta sanningen om den mytologiserade bikerkriminaliteten. Tag den och lev inte kvar i det medeltida oupplysta mörkret polis och media sänkt över allmänheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar