torsdag 12 mars 2009

Omvänd diskriminering!

Som svar på artikeln: "De vill stoppa mc-gäng på krogen" http://www.ekuriren.se/ekuriren/senaste_nytt.php?id=815853&avdelning_1=102&avdelning_2=369 skrev Payback nedanstående svar. Svaret har också publicerats på http://www.second-opinion.se/so/view/224

Med anledning av den märkliga debatt som uppstått kring mc-klubbars rätt att bära väst på krogen och för att polisen är den part som initierat ett allmänt krogförbud bland Eskilstunas krogar. Då detta är ett fenomen som även uppträtt i Örebro och samtidigt betänks som en åtgärd för att isolera mc-klubbarna i Norrland är detta en fråga som bör föras upp till en mer allmän debatt!

Då polisen tycker det är okay med all form av diskriminering så länge det inte gäller hudfärg, religion eller sexuell läggning, skulle väl inte herrar poliser heller ha något att invända om en rad offentliga ställen förbjöd polimän eller folk med "kopplingar" till poliser då heller, eller?

Diskriminering kan aldrig få försvaras oavsett vem eller vilka som för dagen är målet. Börjar samhället väl med segregerande åtgärder kommer fler och fler grupper att i längden utestängas från olika lokaler och institutioner. Är det verkligen ett sådant samhälle vi vill ha? Med speciella restauranger, nöjesställen och varför inte idrottshallar och kyrkor? Skall vi fortsätta med att inrätta speciella ghetton som nazisterna gjorde för judarna eller skall vi ha s.k. homelands som Apartheidregimen inrättade för de svarta? Nej, alla som har någon form av känsla för rätt och demokrati bör stå upp för att kväva dessa kulturrasistiska yttringar. För det som drabbar en grupp idag kommer att drabba flera och andra imorgon.Tro aldrig något annat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar