lördag 7 mars 2009

Polisen i Sverige är inte dum!

Såsom svar på Expressens artikel "Här slår polisen till mot Bandidos" http://www.expressen.se/Nyheter/1.1489305/har-slar-polisen-till-mot-bandidos?err=Tack%20för%20din%20kommentar! samt på artikeln:
"Polisen vill porta mc-gäng på krogen" http://www.folket.se/folket/standard_article.php?id=242223&avdelning_1=101&avdelning_2=102 skrev Payback följande svar:

Polisen är inte dum.
De har konsekvent följt en högst medveten strategi. De har länge bedrivit en riktad propagandakampanj mot bikers och bikerklubbar där de ideligen hamrat in begreppet ”kriminella mc-gäng” i folks medvetande. Frågan är varför? Jo, återigen: Polisen är inte dum! Om de istället torgfört att enskilda individer inom mc-miljön är kriminella hade de istället stängt alla möjligheter till extra resurstilldelning. Enskilda individers kriminalitet ger inga pengar, vare sig de är mc-klubbsmedlemmar eller Rotary-medlemmar. Det är en form av brottslighet som skall täckas av ordinarie anslagna medel. Men, lanserar de istället begreppet ”kriminella mc-gäng” och talar varmt och mycket om deras potentiella farlighet och systemhotande brottslighet då flödar plötsligt floderna av guld in mot deras kassakistor.

Det enda som kan framstår som ytterst märkligt i sammanhanget är att ingen begärt att polisen skall lägga bevisen på bordet. Ingen har synat korten och begärt fram statistiska bevis för denna brottslighet. Varför? Jo, för en mängd politiker har sett sin chans att profilera sig och samtidigt göra sig en karriär på denna fråga. Massmedia har, i sin tur, sett sin chans att sälja lösnummer i långa rader och för oöverskådlig tid framöver. Så, polisen är inte dum! De visste att alla skulle tjäna på deras propagandakampanjer,och därvid låta bli att forska i sanningen bakom anklagelserna, och ”bara” bikers, bikerklubbarna och deras anhöriga har fått lida. Och det var väl ändå försumbart och ett billigt pris att betala, eller?

Nu finns dock möjligheten att ta del av den absoluta sanningen om bikerkriminaliteten. Läs nättidningen Payback och dess artikel ”Sanningen om bikerkriminaliteten.” Där för första gången objektiva siffror över bikers kriminalitet över åren kommer i dagen. Två statliga undersökningar läggs samman och förvånansvärt låga siffror kommer i dagen. Läs och bliv upplyst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar