fredag 6 mars 2009

Rasism eller främlingsfientlighet?

Såsom svar på artikeln "Det kan hända här" i Metro: http://www.metro.se/2009/03/06/19380/det-kan-handa-har/index.xml
skrev Payback följande:

Att en polis använder begreppet house-boy angående hangarounds, lärlingar, säger väl mer om hur han ser på sina polisaspiranter än om mc-klubbars sätt att ta hand om de sina. Det är en ytterst nedvärderande kommentar som dessutom med tanke på polisens redan uppmärksammade rasistiska uttalanden får en att svårt undra. "boy" utgör ju nämligen ett av plantageägarna i sydstaterna flitigt begagnat uttryck gentemot sina yngsta slavar. Att en polisman i ansvarig befattning, chef för Skånepolisens gängsatsning, då använder samma rasföraktande uttryck påvisar bara att åtminstone främlingsfientlighet, kanske rasism, är spritt inte bara på lärlingsnivån (läs: house-boynivån) inom polisen, utan vad värre är även inom toppskiktet. För tänk efter själv vilket uttryck skulle ni själv använda när det gäller en lärlig inom vad som? Lärling, hjälpreda, kanske lite föraktligt; uppassare men skulle ni använda er av house-boy? Nej, jag tror inte det heller!

Detta är inte rätt forum att upplysa allmänheten om innehållet och syftet i bikerkulturens lärlingssystem utan det kommer jag göra till fullo i min kommande bok. Det krävs betydligt mer utrymme för att här rätt förklara ett så omfattande begrepp.

Jagskulle här istället vilja rekommendera alla läsare att istället gå in på: http://newsmill.se/artikel/2009/02/27/kriminella-mc-gang-ar-inte-foratlsgrundande och där ta del av mitt filosoferande kring polisens främlingsfientliga uttlanden och "mc-gängens" påstådda kriminalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar