torsdag 19 mars 2009

Begreppet Pack ligger i betraktarens ögon!

Payback har besvarat två olika inlägg på: http://www.ekuriren.se/link.php?id=820365 rörande artikeln: "Eskilstuna föreslås "köpa ut" mc-klubb":

När argumenten tryter kryper de diskriminerande åsikterna fram. I en debatt hör det till reglerna att man diskuterar med argument och inte går över till tillmälen. Det är ju dock intressant att polismän använder sig av begreppet pack om mc-klubbmedlemmar. Polisen har verkligen mycket arbete framför sig när det gäller att arbeta för en förbättrad värdegrund bland de anställda. Vänsterungdomar och invandrare kallas blattajävlar och apajävlar och bikers för pack.

Pack ligger i betraktarens ögon. Vad bikers anser om polisen efter alla år av orättvisa förföljelser och trakasseringar är väl självklart men vi sänker oss för den skull till en så låg nivå att vi brukar tillmälen så snart debatterna blir svåra att ta. Detta är ju bara ett bevis på att man egentligen inte har något faktiskt att komma med när man bara låter sitt allmänna har komma till uttryck.

Det enda intressanta du säger och som vi skall ta fasta på är: ” majoriteten är om inte kriminella så åtminstone riktigt pack.” där du faktiskt konstaterar att en majoritet av medlemmarna faktiskt inte är kriminella. I det säger du också att om majoriteten av medlemmarna inte är kriminella också att klubben inte kan vara kriminell då den bara är kontentan av medlemmarna och deras gärningar och handlingar. I detta vill jag tacka dig! Äntligen en polisman som talar ut om att mc-klubbarna inte är kriminella!!

Till sist vill jag bara säga till personen som anser att klubbarna skall slänga ut personer som gör sig skyldiga till kriminella handlingar att det är inte så man gör i bikerkretsar. MC-kulturen bygger på solidaritet och brödraskap och då slänger man inte ut sina brödrar för saker de gör i enskild regi. I din värld kanske man förskjuter en lesbisk dotter eller en arbetskamrat som dricker. Bikerkulturen gör inte så. Den är en vidsynt och bredtolerant kultur där man tar hand om sina egna. Stöttar och uppmuntrar. Bara om handlingarna skadar eller riktar sig emot enskilda medlemmar eller klubben kommer sådant ifråga. Dessutom hur många golfklubbar tror du har slängt ut alla medlemmar som gjort sig skyldiga till bokföringsbrott, skattebrott eller insidesaffärer tror du har fått foten ur klubben? Nej, just det: Inga!! Och varför anser ni att mc-klubbar skall slänga ut brottsbelastade personer ur klubbarna när inte polisen själva avskedar de polismän som fällts i rättegångar? Skall inte samma regler gälla lika för alla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar