torsdag 5 mars 2009

Vi har alla vår Pontius Pilatus!

Såsom inlägg 2 kring artikeln "Det onda kom och gick" http://www.blt.se/opinion/debatt/det-onda-kom-och-gick(1187611).gm skrev Payback följande:

Jag har läst din artikel lite närmare och funnit fler likheter än skillnader. Ni har er forskare som vunnit all sin kunskap om er församling genom intervjuer med en avfälling, som har allt att vinna på att förtala er.Hon säger sig äga kunskap om församlingen men har aldrig vistats i eller umgåtts med vanliga församlingsmedlemmar. Verkligheten som beskrivs blir främmande och oigenkännlig för de inblandade.

Vår domare heter Lasse Wierup. Han har skrivit boken Svensk Maffia där han via intervjuer med anonyma avhoppare, personer som uteslutits eller av personer som intervjuats av tredje person, och som han själv aldrig ens träffat, och därför vare sig vet personens motivbas eller identitet, målar upp en bild av mc-gäng som drivna kriminella affärsmän. Även han saknar fullständigt all upplevd kunskap om kulturen men låter inte det hindra sig i sin stigmatisering av klubbarna. Bilden som framträder är en falsk, överdriven och räddhågset ihopfantiserad version bottnande i lika delar skräck för det främmande och en girig önskan att göra sig namn och pengar på någon annans bekostnad. Nog känner du igen beskrivningen, säg?

Vill du se den verkliga sanningen om bikerkulturens kriminalitet och vilka eventuella likheter det finns inom förföljelserna - gå in på Nättidningen Payback och dess därifrån länkade blogg.

1 kommentar: