onsdag 25 mars 2009

Svar på artikeln: "Misshandlad minns inte" och signaturen "Det är vansinne"

Som svar på artikeln: "Misshandlad minns inte" http://www.vk.se/Article.jsp?article=264372 postade Payback följande inlägg:

För det första har varje människa eget ansvar för sina handlingar. Att en person är bror till någon annan är fullkomligt irrelevant i sammanhanget om artikelförfattaren inte kan bevisa att även den icke anklagade brodern gjort sig skyldig till en brottslig handling. I detta fallet är brodern vare sig häktad, åtalad eller anklagad för någonting och skall därför överhuvudtaget inte nämnas i artikeln.
För det andra har ingen mc-klubb i Sverige kriminalitet som syfte, metod eller ide´. Ej heller har någon mc-klubb dömts för att ha planerat, beslutat, verkställt en brottslig handling och därefter tillgodogjort sig profiten av densamma handling. Detta måste vara ett fastställt kriterie om det skall vara adekvat att prata om kriminella mc-gäng. Annars är det bara anklagelser och förtalsliknande beskyllningar. Förvisso, inte straffbart men likafullt moraliskt oförsvarligt då alla enligt svensk lag skall betraktas som oskyldiga till dess deras skuld till fullo bevisats.

Den sk. MC-kriminaliteten är helt och hållet ett resultat av enskilda individers brottsliga gärningar där klubben som helhet alldrig deltager och heller aldrig har någon profit av brotten. Gå in på nättidningen Paybacks hemsida och läs artikeln "Sanningen om bikerkriminaliteten" och ta del av den första statistiska sammanställningen över bikers kriminalitet över åren. Jag garanterar att ni får en chock och en ny syn på ämnet då dessa objektiva, statliga undersökningar ger en helt annan bild än den som brukar framskymta i medierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar